Proiectul Ecologic Romanesc

logo-bio-romania.jpgAsociatia Bio-Romania si Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, prin Campania “O 9 Atitudine” in parteneriat cu Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibrul Ecologic din cadrul Camerei Deputatilor, au deosebita placere sa va invite in data de 02 octombrie 2009, incepand cu orele 10:30, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Sala Gheorghe Focsa, situat in Soseaua Kiseleff nr. 28, la Conferinta de Presa organizata cu ocazia lansarii oficiale a “Proiectului Ecologic Romanesc”.

Principala misiune a “Proiectului Ecologic Romanesc” este Reformarea Statului Roman prin schimbarea legislativa care sa permita si sa oblige functionarea acestuia ca un consumator model, responsabil fata de natura, crearea unei stari de spirit la nivel national de constientizare a impactului fiecarui individ asupra mediului inconjurator si transformarea romanilor din cetateni pasivi, in cetateni activi care aleg in cunostinta de cauza, pentru protejarea naturii, a sanatatii lor si a familiilor lor.

La conferinta de presa sunt asteptati reprezentanti din partea Ministerului Mediului, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu si ai Academiei Romane si nu in ultimul rand reprezentanti ai ambasadelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Odata cu lansarea oficiala a “Proiectului Ecologic Romanesc, pentru o Europa mai curata”, conferinta de presa va marca si startul primelor evenimente tematice care vor fi organizate in luna octombrie a acestui an:

· 2 – 4 octombrie a.c. “Targul Bio 2009” de Produse Ecologice ce se va desfasura la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”;

· 14 -18 octombrie a.c. “Salonul International Eco-Agricultura”, in cadrul INDAGRA FARM 2009 organizat la Romexpo;

· 22 – 23 octombrie a.c. “Romanian Organic Forum”, prima conferinta internationala din Sud-Estul Europei dedicata productiei, marketingului si comertului de produse certificate ecologic. Evenimentul se va desfasura la Romexpo in salile Madgearu si Brancusi;

· 29 octombrie a.c. Conferinta Internationala “Proiectul Ecologic Romanesc, pentru o Europa mai curata” la Palatul Parlamentului, Camera Deputatilor – Sala Nicolae Iorga.

Alte evenimente vor fi organizate pe parcursul celor 1000 de zile dedicate proiectului, manifestari publice si campanii de informare si educare, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritatile statului, actiuni de voluntariat, programe si concursuri cu teme de ecologizare, monitorizari periodice si intocmirea de clasamente a consumului de utilitati in toate institutiile publice, locale si centrale ale statului.

Asociatia Bio-Romania

Web: www.bio-romania.org

E-mail: office@bio-romania.org

Tel.: 0374. 006. 994

Fax.: 031. 817.40.72

Mobil: 0752.333.008

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente