Incalzirea globala – Japonezi ingrijorati

Aproape 90% dintre japonezi considera ca lumea trece printr-o situatie de criza provocata de incalzirea globala, iar peste 71% dintre niponi sustin ca ar trebui sa fie adoptate de urgenta acele tehnologii care sa permita o limitare drastica a emisiilor de gaze cu efect de sera, conform unui sondaj publicat ieri, informeaza AFP.

Dintre cei 13.900 de japonezi care au participat la acest sondaj initiat de organizatia Myvoice, 88% considera ca ne aflam intr-un moment de criza grava din cauza poluarii excesive. Intrebati cu privire la masurile care ar trebui aplicate pentru limitarea efectelor acestei crize si pentru a lupta impotriva incalzirii globale, 71% dintre respondenti au sustinut necesitatea trecerii pe scara larga la metode ecologice de obtinere a energiei electrice.

COMPORTAMENT INDIVIDUAL. Ei au pledat, de asemenea, pentru dezvoltarea in productii de serie si comercializarea autovehiculelor care functioneaza cu hidrogen sau cu alti carburanti neconventionali si nepoluanti. De asemenea, japonezii care au participat la acest sondaj au subliniat importanta comportamentului individual in lupta impotriva poluarii – economisirea luminii electrice si a apei in apartamente sau folosirea de sacose in locul pungilor din plastic de unica folosinta.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente