Incalzirea globala determina infiintarea colegiilor specializate pe mediu

Conducerea si profesorii Universitatii din Washington planuiesc sa infiinteze Colegiul de Mediu din Seattle care sa promoveze cercetarea problemelor mediului inconjurator si formarea de specialisti in acest domeniu, potrivit publicatiei Seattle Post Intelligencer. Crearea noii institutii a fost propusa o data cu accentuarea grijilor cu privire la incalzirea globala, contaminarile toxice, disparitia speciilor de plante si animale si nevoia tot mai mare de energie alternative. “Este o idee absolut fantastica, care se potriveste ca o manusa Universitatii din Washington. Cred ca, la nivel mondial, este universitatea care a dezvoltat cele mai multe programe de mediu”, a spus directorul Departamentului petru Conservarea Biologica, Sam Wasser.

Rectorul Universitatii, Phyllis Wise, a organizat in luna iunie o intalnire cu peste 30 de membri ai facultatii, decani si oameni din exterior, cu scopul de a dezbate pe tema importantei mediului inconjurator. Una dintre intrebarile pe care si le-au pus a fost “Cum ar putea Universitatea din Washington sa contribuie, in adevartul sens al cuvantului, la sustinerea masurilor pentru protectia mediului?”

Fara un colegiu de genul acesta, se pierd oportunitatile membrilor facultatii si a studentilor de a coopera in domeniul cercetarii de mediu, spun profesorii. Cu toate acestea, ideea Universitatii este la inceput. Nu se stie, inca, daca institutia va fi pentru educarea studentilor sau a absolventilor , dar se stie ca se va putea obtine o diploma de specialist in domeniul cercetarii stiintifice. Pe de alta parte, profesorii spun ca nu este foarte usor sa gasesti o cladire deja construita care sa reprezinte Colegiul.

In ceea ce priveste fondurile necesare pentru acest proiect, Phyllis Wise a spus ca “exista o cantitate enorma de bani in acest stat si multi oameni se intreaba unde-si vor investi banii…”. “Daca vom reusi sa punem la punct un proiect viabil si coerent, vom avea mari sanse sa primim ajutor extern de la diversi investitori”, au adaugat membrii Universitatii din Washington.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente