Incalzirea globala poate fi combatuta cu ajutorul deseurilor umane

0
338

deseuri umaneUn sistem necostisitor de reciclare a deseurilor ar putea transforma urina si materiile fecale, provenite de la peste 2,6 miliarde de oameni, in biocombustibil si ingrasamant, potrivit unei echipe de ecologi indieni. Bindeshwar Pathak, fondatorul Organizatiei Sulabh, a declarat ca grupul pe care il conduce intentioneaza sa promoveze sistemul cu prilejul celei de-a saptea editii a „Summitului Mondial al Toaletelor”, ce urmeaza a se desfasura la New Delhi, spre sfarsitul lunii octombrie.

Scopul principal al organizatiei este acela de a furniza toalete tuturor celor 730 de milioane de indieni care nu dispun de asa ceva.

Bindeshwar Pathak a mentionat ca India va contribui la acest proiect cu un closet care descompune materiile fecale si le transforma in biocombustibil, ce poate fi ars si folosit pentru gatirea alimentelor sau producerea de electricitate, in timp ce urina este convertita in ingrasamant.

„Acest sistem este deja folosit in Afganistan, la Kabul, iar el trebuie extins in intreaga lume, intrucat poate ajuta la combaterea incalzirii globale”, a explicat specialistul indian.

Sursa: Acasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.