Incalzirea globala – povara viitorului

Incalzirea globala ne ameninta in mai multe feluri decat ne putem imagina. Foamete, razboaie, inundatii sau scaderea drastica a populatiei sunt doar cateva dintre ele. Cercetatori din China, Hong Kong, Statele Unite si Marea Britanie au aratat ca este posibil ca oamenii sa nu se poata adapta schimbarilor de temperatura.

Va deveni din ce in ce mai dificil sa se asigure hrana pentru toata populatia planetei si chiar rezervele de apa se pot imputina. Analizand istoria, cercetatorii au aratat ca astfel de schimbari de temperatura au fost urmate de razboaie si foamete. Perioada analizataa fost cea dintre 1400 si 1900, care a inregistrat temperaturi ridicate in jurul anilor 1450, 1650 si 1820.

Una dintre teoriile care explica aparitia razboaielor din cauza schimbarii climei este legata de migratia populatiei din cauza modificarilor din natura. Aceeasi cauza – migratia – poate sta si la baza aparitiei epidemiilor.

Au fost identificate 46 de state – aproximativ 2,7 miliarde de oameni – in care schimbarile de clima creeaza un risc mare pentru conflicte violente. Alte 56 de state au fost declarate ca avand un risc mai mare pentru instabilitate politica.

Printre acestea se numara tarile din vestul si centrul Africii, India – prin scaderea debitului raului Gange, de care 400 de milioane de oameni depind. Alte zone amenintate de efectele modificarilor de clima sunt Orientul Mijlociu si America Latina.

Sursa: Reuters

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente