Incalzirea globala schimba gravitatia Pamantului

Incalzirea globala schimba gravitatia Pamantului

Este oficial: clima planetei s-a incalzit foarte mult in ultimul secol, iar acum cercetatorii au dovezi clare, care nu vor mai putea fi contestate, privind proportia acestui „dezastru ecologic”.
Potrivit unor date care vor fi publicate in curand, temperatura medie anuala a crescut cu 0.75 grade Celsius din anul 1900 pana in 2012, anunta Daily Mail.

Oamenii de stiinta au analizat inregistrari meteorologice furnizate de statii din Africa, Rusia si Canada, unele datand chiar din anul 1850.
Acum, informatiile care vor fi publicate nu vor mai lasa loc unor contestari privind onestitatea savantilor, sustin cercetatorii de la Met Office.
Un alt studiu in acest domeniu a fost aspru criticat, oamenii de stiinta fiind acuzati ca au falsificat datele, ca sa sustina ipoteza unei incalziri globale. Lor li s-a reprosat de asemenea ca nu au publicat toate informatiile continute in analiza si modul in care aceasta a fost realizata.
Ultimul raport privind incalzirea globala vine la scurt timp dupa ce NASA a publicat date privind modul in care gravitatia Terrei a fost afectata de topirea ghetarilor.
Ei au realizat si o grafica, o harta tridimensionala a planetei, care a ajuns sa semene „cu un cartof” din cauza acestor modificari ale gravitatiei.

Potrivit savantilor, cei mai caldurosi ani din istorie sunt 2005 si 2010. Mai grav este insa ca din ultimii 14 ani, 10 sunt catalogati ca fiind cei mai „fierbinti” inregistrati pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *