Incendiu puternic in nordul Craiovei, flacarile au mistuit sase hectare de padure de pin

0
307
Incendiu puternic în nordul Craiovei, flăcările au mistuit şase hectare de pădure de pin

Incendiu puternic in nordul Craiovei, flacarile au mistuit sase hectare de padure de pin
Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dupa-amiaza, in zona de nord a Craiovei, peste sase hectare de padure de pin si alte sase de vegetatie uscata fiind mistuite de flacari, la ora transmiterii stirii focul extinzandu-se incontinuu.

Aproximativ 20 de lucratori de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj intervin, la ora transmiterii acestei stiri, cu trei autospeciale cu apa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit, miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, in padurea de pin de la marginea Craiovei. Intrucat vegetatia era foarte uscata din cauza secetei, flacarile s-au extins cu repeziciune si in mai putin de doua ore au ars sase hectare de padure pin.

Totodata, au ars si campurile de vegetatie uscata din zona, iar fumul gros a afectat cartierele rezidentiale din zona.

„Aerul este irespirabil in zona de case, parca a ars cauciuc, nu padurea. Speram sa intervina rapid pompierii sa nu ajunga focul la case”, a declarat Ionel Andonie, proprietarul unei case din zona.

Aproape 20 de pompieri au lucrat incontinuu mai bine de doua ore pentru stingerea focului, insa misiunea lor a fost ingreunata de faptul ca flacarile s-au extins rapid din cauza materialului lemons, usor inflamabil.

„Am intervenit cu trei autospeciale de apa, care au fost reumplute de mai multe ori, am izolat incendiul de padure si speram sa-l lichidam in scurt timp. Nu stim, deocamdata, cauza izbucnirii incendiului, insa nu excludem posibilitatea sa fi fost uitat aprins vreun foc de la gratare”, a declarat maiorul Adrian Butoi, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj.

La locul incendiului au venit si mai multi reprezentanti ai Ocolului silvic, care au supravegheat in permanenta zona si i-au ajutat pe pompieri la stingerea flacarilor.

„Din primele evaluari sunt sase hectare de padure de pin afectate de incendiu si credem ca nu mai poate fi nimic salvat pentru ca pinul ars e compromis. Cel mai probabil va fi nevoie de o replantare, pentru a regenera padurea”, a declarat Daniel Dragnei, seful Ocoilului Silvic Amaradia.

La fata locului au venit si mai multe echipaje de Politie care incearca sa afle cauza incendiului, mai ales ca mai multi locuitori din zona au declarat ca in locul unde au izbucnit flacarile miercuri cateva persoane au facut gratar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.