Romania are nevoie urgent de o strategie energetica

Romania are nevoie urgent de o strategie energetica

Romania are nevoie urgent de o strategie energetica, apreciaza Marius Marin, CEO Macon Group. El a declarat la The Money Channel ca toate componentele pietei de energie trebuie sa faca parte din aceasta planificare. Intre timp, autoritatile au facut si o greseala: prelungirea termenului de acordare a certificatelor verzi.
“Aceasta strategie energetica, pentru ca noi facem greseala sa vorbim pe bucatele, include in primul rand pretul gazelor. Cumparam si vom cumpara, pana ajugem la independenta energetica. include aceasta liberalizare. Deci cresterea vine atat din cresterea pretului din import, cat si din liberalizare”, a declarat Marin, conform The Money Channel.

In opinia lui Marin, aceasta strategie include bonusuri pentru energia de cogenerare si certificatele verzi. “Deja am facut o greseala importanta in aceasta perioada pentru ca am prelungit cu 15 ani termenul de acordare a certificatelor verzi pentru energie eoliana, se acorda 6 certificate pentru fiecare MW oraT, spune Marin.

“Energia eoliana, datorita inovatiei, va deveni mai ieftina. Si atunci ar fi trebuit sa facem ce-a facut Polonia, adica sa avem un calendar de scadere. Adica peste 10 ani sa nu mai dam 6 certificate verzi pentru energia solara sau doua certificate pentru cea din biomasa sau patru certificate pentru alte categorii, ci sa avem o scadere a acestei energii”, a mai adaugat acesta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente