Romania are nevoie urgent de o strategie energetica

0
403
Europa ar putea economisi miliarde de euro daca si-ar propune obiective mai ambitioase pentru energia regenerabila
Europa ar putea economisi miliarde de euro daca si-ar propune obiective mai ambitioase pentru energia regenerabila
Romania are nevoie urgent de o strategie energetica

Romania are nevoie urgent de o strategie energetica, apreciaza Marius Marin, CEO Macon Group. El a declarat la The Money Channel ca toate componentele pietei de energie trebuie sa faca parte din aceasta planificare. Intre timp, autoritatile au facut si o greseala: prelungirea termenului de acordare a certificatelor verzi.
„Aceasta strategie energetica, pentru ca noi facem greseala sa vorbim pe bucatele, include in primul rand pretul gazelor. Cumparam si vom cumpara, pana ajugem la independenta energetica. include aceasta liberalizare. Deci cresterea vine atat din cresterea pretului din import, cat si din liberalizare”, a declarat Marin, conform The Money Channel.

In opinia lui Marin, aceasta strategie include bonusuri pentru energia de cogenerare si certificatele verzi. „Deja am facut o greseala importanta in aceasta perioada pentru ca am prelungit cu 15 ani termenul de acordare a certificatelor verzi pentru energie eoliana, se acorda 6 certificate pentru fiecare MW oraT, spune Marin.

„Energia eoliana, datorita inovatiei, va deveni mai ieftina. Si atunci ar fi trebuit sa facem ce-a facut Polonia, adica sa avem un calendar de scadere. Adica peste 10 ani sa nu mai dam 6 certificate verzi pentru energia solara sau doua certificate pentru cea din biomasa sau patru certificate pentru alte categorii, ci sa avem o scadere a acestei energii”, a mai adaugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.