Incendiul de padure din Fagaras nu a fost stins nici pana acum, dupa opt zile

Incendiul de padure din Fagaras nu a fost stins nici pana acum, dupa opt zile

Incendiul din Fagaras nu a fost stins nici pana acum. De mai bine de o saptamana flacarile au distrus sute de hectare de padure. Pompierii intervin cu mijloace de prima interventie, insa sunt neputinciosi in fata flacarilor puternice. Alti 41 de militari profesionisti au fost detasati in zona.
640 de hectare de padure distruse
Masivul Fagaras arde de mai bine de opt zile. Sute de pompieri, angajati ai ocoalelor silvice si militari se lupta cu flacarile, insa din pacate nici pana acum nu au reusit sa stinga incendiul. Actiunea este cat se poate de dificila, iar autoritatile sunt neputincioase in fata acestui dezastru. Tot ce pot face pompierii este sa intervina cu mijloace de prima interventie, bidoane, batatoare, lopeti si vermorele si incearca pe cat posibil ca focul sa nu inainteze cu repeziciune la padure. Pana in acest moment 640 de hectare de padure au fost distruse de flacari in zona golului Alpin de pe Valea Bratila, Varful Netotu si in zona Varful Rosu, Muntele Groapa. In zona nu exista apa, iar actiunea este cat se poate de dificila. Au fost detasati in zona si 41 de militari de la UM 02405 si UM 1225.
Incendiul de la muntele Zanoaga a fost lichidat
Sambata, in comuna Leresti, muntele Zanoaga, a mai fost sesizat un alt incendiu izbucnit la litiera padure. 12 militari profesionisti au intervenit cu un autocamion de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Incendiul s-a manifestat pe o suprafata de trei hectare. Aici militarii au intervenit cu mijloace de prima interventie si au creat o banda de delimitare prin defrisare, astfel focul nu a mai ajuns la padure. Ieri dimineata, acesta a fost stins. Au ramas insa la fata locului patru lucratori ai Ocolului Silvic Campulung.
Ploaia usureaza munca echipelor de interventie
Potrivit Institutiei Prefectului – Arges, incendiile de vegetatie uscata din Masivul Fagaras ar fi acum in regresie, datorita precipitatiilor cazute la inceputul si in cursul sfarsitului saptamanii trecute. „Vestea buna este aceea ca incendiul se manifesta, in acest moment, fara flacari, in extremitati existand, in continuare, zone fumegande”, a anuntat subprefectul Gheorghe Marin care, alaturi de prefectul Cristian Soare, au adus, in mod public, multumiri echipelor de interventie care au actionat si in weekend. Subprefectul Marin a mai spus ca, de-abia dupa ce nu va mai arde niciun petic de pamant, se va putea face o evaluare cuprinzatoare a pagubelor inregistrate in urma incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *