Un incendiu puternic a cuprins un palc de padure de la marginea Barladului, insa pompierii au intrevenit la timp

0
299
Fermierii care incendiaz? miri?tile f?r? acordul APM, pasibili de amend?
Fermierii care incendiază miriştile fără acordul APM, pasibili de amendă
Un incendiu puternic a cuprins un palc de padure de la marginea Barladului, insa pompierii au intrevenit la timp

Un incendiu puternic a cuprins un palc de padure de la marginea Barladului, insa pompierii au intrevenit la timp. Pe langa acest incendiu, pompierii militari au mai intervenit la inca trei asemenea evenimente.
Vineri, un incendiu puternic izbucnit intr-o padure de la marginea Barladului a dat serios de furca pompuierilor militari. Incendiul a fost sesizat in jurul orei 11 de catrre niste localnici care treceau prin zona.
Flacarile au cuprins 8,4 hectare de padure (formata din salcam, plop si pin) situta in imediata apropiere a Lacului Regie-Prodana. Incendiul se manifesta cu violenta, iar interventia pompierilor a fost ingreunata si de vantul puternic, dar si de vegetatia uscata care facea ca flacarile sa se propage cu viteza mare. Din aceata cauza, la fata locului au fost trimise forte importante: doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, camionul de interventie din cadrul Detasamentului Barlad (cu 22 de subofiteri), precum si grupa operativa a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) “Podul Inalt” Vaslui, condusa de colonelul inspectorul-sef Neculai Olaru. Acestora li s-au alaturat 15 voluntari si 10 lucratori de la Ocolul Silvic Barlad.
“Interventia adurat aproximativ doua ore si jumatate, dar finalmente focul a fost localizat si lichidat. Din fericire, pompierii au reusit sa salveze aproximativ 30 de hectare de padure. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauz aunui foc
deschis. Cei care se fac vinovati pentru acest incendiu vor fi depistati de colegii de la Politie, demarandu-se deja cercetari
pentru savarsirea infractiunii de distrugere”, ne-a declarat locotenent Alina Poiana, purtatorul de cuvant al IJSU Vaslui.

Tot mai multe incendii de vegetatie uscata
Pompierii IJSU Vaslui au fost nevoiti sa intervina pentru localizarea si lichidarea a trei incendii de vegetatie uscata. Prima solicitare a fost in suburbia Rediu din municipiul Vaslui, unde o suprafata de peste 2.000 de metri patrati a fost cuprinsa de flacari, dupa ce un localnic a incercat sa igienizeze terenul. Focul a fost stins dupa o jumatate de ora.
Pompierii au intervenit si in localitatea Zgura, comuna Oltenesti, unde un incendiu a cuprins cinci hectare de vegetatie si maracinis. Interventia a durat mai bine de o ora. O alta solicitare a venit de pe strada Castanilor din municipiul Vaslui, unde un incendiu de vegetatie uscata ameninta zona de locuinte. Se pare ca flacarile s-au propagat de la un foc de igienizare facut de un cetatean din zona.
Pompierii au fost nevoiti sa stinga un incendiu si la un depozit de furaje din Negresti. Din primele cercetari se pare ca focul a fost provocat de nepotul proprietarului. Interventia a durat mai bine de trei ore, insa flacarile au distrus 15 tone de furaje.
Si in satul Chersacosu, comuna Stanilesti, un localnic a cerut sprijinul pompierilor pentru a lichida un incendiu care se manifesta la un depozit de furaje.
“Avand in vedere faptul ca in ultima perioada s-au produs foarte multe incendii, precum si seceta prelungita, atragem
atentia cetatenilor referitor la necesitatea respectarii unor reguli de prevenire a
incendiilor, cum ar fi depozitarea furajelor la distante de siguranta fata de constructii, interzicerea fumatului in apropierea depozitelor de furaje, iar arderea resturilor vegetale se va face in locuri special amenajate, in conditii atmosferice fara vant, cu luarea unor masuri pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, asigurandu-se totodata supravegherea permanenta a arderii, precum si stingerea jarului dupa terminarea activitatii”, a declarat locotenent.Alina Poiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.