Incep lucrarile la primul parc eolian din judetul Iasi

0
348
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Incep lucrarile la primul parc eolian din judetul Iasi

In luna octombrie incep lucrarile de amenajare a primului parc eolian din judetul Iasi • Acesta va avea o capacitate de productie de 105 MW, iar turbinele vor fi amplasate pe raza comunelor Dumesti si Romanesti

Dupa ani de zile de eforturi birocratice si financiare, in luna octombrie, anul acesta, vor incepe lucrarile de amenajare a primului parc eolian din judetul Iasi. Acesta va fi amenajat pe raza comunelor Dumesti si Romanesti si va avea o capacitate de productie de 105 MW. Parcul va fi dezvoltat de firma Semnal Media SRL din Husi, iar investitia se ridica la circa 15 milioane euro. Avand in vedere ca fiecare turbina are o capacitate de productie de 3 MW, vor fi amplasate in total 35 de turbine din care 12 turbine pe teritoriul comunei Dumesti, iar restul in comuna Romanesti. Parcul va avea si o statie de transformare a energiei electrice care va fi amplasata in comuna Letcani. Aceasta statie de transformare este necesara pentru ca energia produsa cu ajutorul vantului sa fie distribuita la parametrii tehnici optimi in Sistemul Energetic National. „Am sprijinit mereu aceasta investitie. In primul rand datorita acestei investitii se modernizeaza o parte din infrastructura de transport a comunei. In al doilea rand, vor creste veniturile la bugetul local din taxele si impozitele colectate de pe urma acestei investitii”, a declarat Mihai Sabaiduc, primarul comunei Dumesti.
Practic, firma Semnal Media a obtinut cele mai importante avize si autorizatii pentru derularea acestei investitii. Masuratorile prin care s-a stabilit faptul ca la Dumesti este rentabila construirea unui parc eolian au demarat in urma cu circa 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.