Inchiderea rampelor i-a facut pe bistriteni sa arunca gunoaiele in apele raurilor

Albiile raurilor au devenit noul loc de depozitare a gunoaielor. Asta dupa ce, mai mult de 70% dintre primariile din Bistrita-Nasaud, si-au inchis rampele de depozitare a deseurilor. Solutia autoritatilor competente este si de aceasta data sanctionarea primariilor.inchiderea rampelor

Cei care incalca cel mai mult legea si arunca resturile menajere in apele raurilor sunt localnicii din mediul rural. Odata cu inchiderea rampelor din comune, primarii sunt constienti ca oamenii vor reveni la vechile obiceiuri.

„Din pacate spun, parca e un obicei, o traditie cand merge cu straiful, cu trasura, mai pune si un sacut si il mai arunca la un pod, la un podet”, a declarat Stefan Sangeorzan, primar localitatea Feldru.

„Intampinam probleme, dar nu din cauza localnicilor, din cauza masinilor din comunele invecinate vin si depoziteaza in zona borcutului pe raul Ilva si in zona unei foste balastiere pe raul Somes”, a declarat Aurel Horea, primar Ilva Mica.

In fata legii, primariile sunt cele care trebuie sa raspunda de curatenia albiilor. „In 2008, Garda de Mediu a aplicat sanctiuni la 24 dintre primariile din judetul Bistrita-Nasaud, amenzi cuprinse intre 3.000 de lei si 30.000 de lei”, a declarat Ioan Bors, comisar sef Garda de MEDIU.

Cea mai mare amenda a primit-o anul trecut, primaria Rebrisoara, in valoare de 30.000 de lei.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *