Agricultura ecologica trebuie sustinuta mai mult

Agricultura ecologica merita si trebuie sa fie sustinuta mai mult, pentru ca reprezinta inceputul unei agriculturi constiente, cu respect pentru natura si om, afirma Nagy Miklos, presedintele Asociatiei bioagricultorilor din Romania „Bioterra”, intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa Agerpres. El este primul producator de paste fainoase ecologice din tara. Ca si cultivator de cereale…

Citește mai departe

S-a dublat numarul operatorilor ecologici in agricultura salajeana

Agricultura ecologica este rasfatata noii Politici Agrare Comune 2014-2020, avand alocate subventii mai mari atat din fonduri europene, cat si din cele nationale. In Romania, agricultura ecologica s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Dovada sta si faptul ca Romania a fost declarata „{ara Anului” la Targul International de Produse Ecologice de la Nuremberg (Germania)….

Citește mai departe

Cereale ecologice de calitate prin Agro Biograins

Agro Biograins SRL Pecica, judetul Arad, este o companie care activeaza in campul ecologic al agriculturii romanesti, comercializand cereale ecologice de calitate superioara. Ca si companie, Agro Biograins are o colaborare foarte deschisa cu ferme si asociatii agricole ecologice din Romania. Activitatile de comert ale Agro Biograins au loc in domeniul cerealelor ecologice si oleaginoaselor…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe