Ministerul Mediului și Consiliul Concurenței își dau mâna ca pădurile să fie vândute cât mai ieftin în continuare

Ministerul Mediului si Consiliul Concurentei isi dau mana ca padurile sa fie vandute cat mai ieftin in continuare

Dupa boicotul organizat de agentii economici care se ocupa cu defrisarea padurilor, cand nu s-au prezentat la ultima licitatie organizata de RNP ROMSILVA pentru masa lemnoasa pe picior – pe motiv ca preturile de pornire sunt exagerat de mari -, mediul si concurenta le sar acestora in ajutor. Printr-un comunicat difuzat saptamana trecuta, Ministerul Mediului…

Citește mai departe

Ministerul Mediului solicita Romsilva deblocarea situatiei de pe piata lemnului

Consiliul Concurentei recomanda ca pret de referinta, in cazul licitatiilor pentru valorificarea masei lemnoase, organizate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, utilizarea pretului minim de adjudecare la ultimele licitatii, precum si stabilirea acestora in functie de conditiile de piata, a anuntat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), potrivit unui comunicat trimis redactiei. „Atat analiza…

Citește mai departe

„Bursa Lemnului, solutia pentru reglementarea vanzarilor de catre Stat”

Bursa Romana de Marfuri (BRM) a salutat, intr-un comunicat de presa, concluziile investigatiei Consiliului Concurentei privind piata lemnului, prin care se solicita reglementarea conditiilor de vanzare a masei lemnoase de catre stat, care are loc in prezent „intr-un cadru discretionar, de natura a genera suspiciuni”. BRM, actor abilitat prin Lege sa administreze pietele de marfuri…

Citește mai departe

MARTIN ZMELIK: „CEZ Romania vrea sa se dezvolte pe piata serviciilor de eficienta energetica”

Piata autohtona de energie trece printr-o perioada cu presiuni pe scaderea preturilor la consumatorii finali, dar si dezbateri intense asupra mixului energetic potrivit tarii noastre in urmatoarea perioada in contextul diminuarii importante a cererii. Martin Zmelik, directorul general al CEZ Romania, ne-a declarat ca masurile de eficienta energetica pot fi raspunsul la o parte din…

Citește mai departe

Nicolescu: In sectorul energetic certicatele verzi vor fi inlocuite cu certificate de garantie

Ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, anunta intentia guvernului de a introduce „certificate de garantie” pentru sustinerea sectorului energetic. Guvernul doreste sa introduca un sistem alternativ de sustinere a sectorului energetic, preluat de la Marea Britanie, care, in loc de certificate verzi, sa se bazeze pe asa-numitele „certificate de garantie”, care sa includa si domeniul…

Citește mai departe
Îngheţul din eoliene: Anul acesta s-au montat 155 de turbine noi, de 2,5 ori mai puţine comparativ cu 2013

RWEA: „Se prelungeste incertitudinea pe piata regenerabilelor”

Sesizarea Curtii Constitutionale de catre presedintele Traian Basescu, in privinta ordonantei care diminueaza sprijinul pentru energia verde, va conduce la prelungirea starii de incertitudine din domeniu, ne-a declarat Ionel David, directorul executiv al Asociatiei pentru Energie Eoliana (RWEA). Legea de aprobare a celebrei ordonante 57/2013, care amana tranzactionarea unei parti importante a certificatelor verzi, este…

Citește mai departe

Departamentul pentru Energie a notificat informal Comisia Europeana cu privire la Legea energiei regenerabile

Departamentul pentru Energie a transmis Comisiei Europene, pe data de 4 februarie, prin Consiliul Concurentei si Reprezentanta permanenta de la Bruxelles, o nota informala care cuprinde expunerea detaliata a masurilor ce urmeaza a fi notificate din noua legislatiei privind energia regenerabila, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie remis, joi, AGERPRES. ‘In data de 21.02.2014,…

Citește mai departe
“Let’s Clean Up Europe”, 10 mai 2014

Protest al firmelor de reciclare fata de legea gunoaielor, despre care sustin ca e facuta pentru un grup de interese

Protest al firmelor de reciclare din Bucuresti. Oamenii au iesit in strada pentru ca nu vor sa-si piarda afacerile sau slujbele din cauza unei legi controversate, despre care sustin ca e facuta pentru un grup de interese. Vorbim de legea gunoaielor, care a nascut un razboi intre cei care strang deseurile si cei care le…

Citește mai departe
Nuclearelectrica d? în judecat? ANRE pentru c? o oblig? de vând? energie popula?iei la pre? fixat

Nuclearelectrica da in judecata ANRE pentru ca o obliga de vanda energie populatiei la pret fixat

Nuclearelectrica (SNN) a actionat in instanta Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) pentru ca obliga compania sa livreze energie populatiei la un pret fixat de institutie, mai mic decat cel de pe piata. Cererea de chemare in judecata a fost depusa de catre Nuclearelectrica joi, la Curtea de Apel Bucuresti, se arata intr-un…

Citește mai departe

Anul trecut, energia verde a primit subventii de un miliard de euro

Amanarea tranzactionarii certificatelor ne-a scutit de doar 100 milioane de euro Consumatorii de energie din tara noastra (populatia si companiile) au platit, anul trecut, aproximativ 525 de milioane de euro pentru certificatele verzi emise producatorilor de energie eoliana, solara, hidro si biomasa. Conform estimarilor din piata de energie, ordonanta de guvern care amana tranzactionarea unei…

Citește mai departe

Lista companiilor, membre ale ROREC si ECOTIC, amendate de Consiliul Concurentei pentru ca s-au inteles in cadrul campaniilor de tip buy-back

Consiliul Concurentei a amendat 14 companii, membre ale asociatiilor ROREC si ECOTIC, cu sanctiuni in valoare totala de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro), dupa ce, in urma investigatiilor, a descoperit ca s-ar fi inteles in cadrul campaniilor de tip buy-back. Consiliul ConcurenteiAstfel, opt companii membre ROREC au fost amendate cu 47.881.380 lei (10,8 milioane…

Citește mai departe
România, între primele ??ri din Europa la capacitatea proiectelor fotovoltaice instalate în 2013

Un singur certificat verde pe MWh pentru proiectele fotovoltaice

Ciprian Glodeanu, presedintele Asociatiei Romane pentru Energie Fotovoltaica (RPIA), a declarat pentru Agerpres ca proiectele noi de energie fotovoltaica primesc acum un singur certificat verde, dupa ce presedintele Traian Basescu a retrimis marti spre reexaminare in Parlament Legea privind aprobarea OUG 57/2013. OUG nr. 57/2013 prevede modificarea subventiilor la energia regenerabila de la 1 iulie…

Citește mai departe
PNL cere Guvernului sa-si asume cauzele generate de viituri si sa prezinte harta defrisarilor ilegale

Romania poate ramane fara paduri in 10-20 de ani, daca se continua taierile in ritmul actual

Romania poate ramane fara paduri, in maximum 10 – 20 de ani, daca se continua taierile ilegale si exploatarile in ritmul actual, a avertizat, joi, ministrul delegat pentru Paduri, Lucia Varga. ‘In maximum 10 — 20 de ani, padurile din Romania vor ajunge catre epuizare, daca continuam acest mod irational de exploatare’, a spus Varga,…

Citește mai departe
Parcurile fotovoltaice au produs, ieri, 2,4% din consumul na?ional

Solanna Investment, companie romaneasca ce va conecta la reteaua publica un nou parc fotovoltaic

Solanna Investment realizeaza in Romania proiecte fotovoltaice pentru beneficiari romani, dar si pentru fonduri de investitii cu capital privat. Obiectivul companiei este de a implementa pana la finele anului 2013 parcuri fotovoltaice ce totalizeaza 100 MW, a declarat Claudia Almajanu, directorul executiv al companiei. In plus, compania vrea sa realizeze o serie de parteneriate cu…

Citește mai departe