Departamentul pentru Energie a notificat informal Comisia Europeana cu privire la Legea energiei regenerabile

Departamentul pentru Energie a notificat informal Comisia Europeana cu privire la Legea energiei regenerabile
Departamentul pentru Energie a notificat informal Comisia Europeana cu privire la Legea energiei regenerabile

Departamentul pentru Energie a transmis Comisiei Europene, pe data de 4 februarie, prin Consiliul Concurentei si Reprezentanta permanenta de la Bruxelles, o nota informala care cuprinde expunerea detaliata a masurilor ce urmeaza a fi notificate din noua legislatiei privind energia regenerabila, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie remis, joi, AGERPRES.

‘In data de 21.02.2014, Departamentul pentru Energie a transmis la Consiliul Concurentei si ANRE, spre consultare si completare, documentatia aferenta pentru indeplinirea procedurii de notificare a modificarilor si completarilor la schema de sprijin prin certificate verzi. Documentatia trimisa pentru consultare, pe 21 februarie 2014, in vederea notificarii finale, cuprinde versiunea consolidata a masurilor prevazute de Legea nr. 134/2012, de Ordonanta de Urgenta 57/2013 si de Legea de aprobare a OUG nr.57/2013 nepromulgata’, se arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a trimis miercuri Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013 privind modificarea si completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Basescu aminteste in sesizarea sa faptul ca respectiva lege a fost adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, in data de 17 decembrie 2013 si transmisa spre promulgare pe 19 decembrie 2013 si ca in ianuarie 2014 a solicitat reexaminarea respectivului act normativ, solicitare care a fost respinsa atat de Senat, cat si de Camera Deputatilor.

Seful statului atrage atentia cu privire la faptul ca, in opinia Comisiei Europene, procedura de notificare si prenotificare, impusa de Articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, nu a fost respectata, fapt ce poate atrage declansarea unei proceduri de infringement impotriva Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *