Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli st?rile de sufocare ?i astm

Iedera este remediu eficient contra febrei sau pentru a domoli starile de sufocare si astm

Planta cataratoare, iedera era considerata inca din antichitate, ca avand efecte tamaduitoare. Virtutile ei medicale, aveau mare trecere printre daci. Respectand retetele farmacistului Bobaru, puteti invata cum sa transformati iedera intr-un medicament preparat acasa. Iedera este o planta ornamentala, dar si un remediu natural cunoscut de mii de ani ca leac pentru numeroase boli, de…

Citește mai departe

Cele mai toxice 10 alimente pe care le consumam frecvent

Obisnuim sa credem ca alimentele consumate frecvent contin doar vitamine si elemente nutritive, fiind benefice pentru sanatatea noastra. Ei bine, foarte multe dintre aceste alimente comune ascund si substante toxice, extrem de periculoase. TopTenz a aflat secretele celor mai cunoscute, dar si celor mai toxice fructe, legume sau feluri de mancare, prezentand conditiile in care acestea devin daunatoare. Cassava (Yuca) Cassava este un…

Citește mai departe

Romania a incalcat grav legislatia europeana atunci cand a asfaltat drumul forestier din Parcul Natural Bucegi

Drumul Babelor, fasia de asfalt care taie in doua Parcul Natural Bucegi, in jurul careia s-au adunat uriase interese imobiliare si care pune in pericol una dintre ultimele rezervatii naturale montane, va arunca Romania intr-un imens scandal european. Autoritatile au tinut mortis sa toarne asfalt in Parcul Natural Bucegi fara sa tina cont de faptul…

Citește mai departe

Padurea de castani comestibili de la Tismana, un superlativ national

In coasta muntelui Oslea, la contactul dintre munti si dealurile subcarpatice se afla orasul Tismana. Conditiile climatice cu influente mediteraneene ii confera urbei caracterul unei veritabile statiuni. Localitatea este una dintre cele mai vechi asezari din judetul Gorj fiind mentionata in documente din secolul XV ca targ si ca resedinta a „Banisorilor de Tismana”. Dar…

Citește mai departe

Iedera protejeaza zidurile

Iedera se comporta ca un scut termic pentru peretii cladirilor si absoarbe, totodata, poluantii din atmosfera, sustin cercetatorii de la Universitatea Oxford care au spulberat cu aceasta concluzie mitul potrivit caruia iedera ar distruge constructiile. Specialistii in biogeomorfologie au studiat timp de trei ani efectele iederei asupra constructiilor si au descoperit ca, in sezonul rece,…

Citește mai departe

Delta Dunarii, frumusete si „bogatie” deopotriva

Despre pitorescul deltei, despre bogatiile ei si despre importanta ei stiintifica s-a scris de-a lungul anilor de nenumarate ori si extrem de frumos. Printre marii indragostiti ale acestor locuri mirifice se numara deopotriva scriitori si geografi precum: Alexandru Vlahuta, Jean Bart, Octavian Goga, Mihail Sadoveanu, Ion Simionescu, George Valsan, Grigore Antipa si Mihai Tican Rumano….

Citește mai departe

Plante depoluante care te apara de undele electromagnetice, compusi organici volatili si praf

Credeti ca va puteti proteja de agresiunile exterioare refugiindu-va in casa? Total gresit! Aerul din interiorul locuintei este la fel de poluat ca si cel din exterior, iar sursele de agresiune sunt multiple. Unde electromagnetice, compusi organici volatili, praf, acarienii din par….va simtiti deja opresati?  Plante depoluante Natura ne poate proteja de substantele poluante pe…

Citește mai departe

Ecosistemul unei paduri de stejari

Maretul stejar cu crengile sale ramnificate creste pana la o inaltime de 40m, traieste pana la 800 ani si ofera adapost unei sumedenii de animale si plante. Una dintre cele mai impresionante privelisti in tinuturile impadurite temperate din nord o reprezinta stejarul comun (sau european) (Quercus robur). Este un arbore foios (caruia ii cad toate…

Citește mai departe