Junk-food-ul ne afecteaza creierul

Oamenii de stiinta continua seria studiilor care demonstreaza cat de nocive sunt produsele junk food. De data aceasta au descoperit modificarile chimice pe care le produc asupra creierului. Consumul de junk food poate produce schimbari in creier, iar atunci cand oprim consumul apar simptome de anxietate si depresie, arata un nou studiu facut pe soareci…

Citește mai departe

Ce sa faci ca sa scapi de poftele pentru junk food

Termenul junk food este unul folosit pentru alimentele care au o foarte mica valoare nutritionala sau niciuna, mai exact pentru alimente care ofera organismului doar calorii, fara vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali (spre exemplu, bauturi carbogazoase, unele alimente de la restaurante fast-food). In plus, multe astfel de preparate culinare sunt nesanatoase, desi gustoase, fiind…

Citește mai departe
Cum ne schimb? comportamentul mâncarea tip „junk food”?

Junk-food sau cocaina?

Potrivit cercetatorilor americani, consumul de junk-food sau supraalimentarea provoaca in timp scurt dependenta, similar celei induse de consumul de droguri. Studiul, coordonat de doi cercetatori de la Institutul de Cercetari Scripps Jupiter din Florida, are ca scop demonstrarea modului de instalare a dependentei de mancarea junk-food. Definitia din DEX a junk-food este mancare de tip…

Citește mai departe

Propaganda pentru junk food

Autoritatile britanice acuza firmele producatoare de alimente junk-food ca se folosesc de bugete exorbitante pentru a-si face propaganda in scoli. De exemplu, sunt firme care ii invata pe elevi ca chipsurile sunt mai sanatoase decat merele, ca fructele si legumele trebuie consumate cu moderatie. In alte cazuri, profesorii au fost convinsi de producatori sa le…

Citește mai departe

Cod impotriva junk-food

Cresterea numarului de copii obezi a facut autoritatile sa ia masuri impotriva practicilor inselatoare din domeniul publicitatii la alimente. Astfel, a fost lansat „Codul etic pentru publicitatea adresata copiilor, referitoare la produsele alimentare”. Codul obliga producatorii de alimente sa actioneze ferm in directia respectarii unor norme etice generale de publicitate adresate copiilor, privind alimentele. Normele…

Citește mai departe

Hrana de tip fast-food favorizeaza aparitia Alzheimerului

Un regimul bogat in zaharuri si colesterol, tipic hranei de tip fast-food, ar putea favoriza aparitia maladiei Alzheimer, cel putin asta sustine un studiu al Institutului de Cercetare Karolinska din Stockholm, dat publicitatii vineri si citat de France Presse. TOTUL E IN CREIER. Cercetatorii au studiat comportamentul unor soareci modificati genetic, dupa ce le-au administrat…

Citește mai departe