Junk-food-ul ne afecteaza creierul

0
357
Junk-food-ul ne afecteaza creierul
Junk-food-ul ne afecteaza creierul

Oamenii de stiinta continua seria studiilor care demonstreaza cat de nocive sunt produsele junk food. De data aceasta au descoperit modificarile chimice pe care le produc asupra creierului.

Consumul de junk food poate produce schimbari in creier, iar atunci cand oprim consumul apar simptome de anxietate si depresie, arata un nou studiu facut pe soareci de laborator.

Cercetatorii Universitatii din Montreal au descoperit ca animalele hranite cu o dieta bogata in zahar si grasimi aveau semne de sevraj atunci cand nu li se mai oferea aceeasi mancare. „Orice schimbare in dieta produce o sensibilitate mai mare la situatii stresante, creand un cerc vicios si o revenire la mancarea plina de grasimi si zahar”, spune unul dintre cercetatori, dr. Stephanie Fulton in International Journal of Obesity.

Nu e prima data cand junk food este asociat cu efectcele negative asupra creierului. Un studiu publicat in revista Neurology, in 2011, arata legatura intre grasimile nesaturate si o performanta redusa in timpul testelor de gandire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.