Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

Melatonina,aliata tineretii de durata

Un hormon care incetineste procesul de imbatranire ar putea fi secretul tineretii. Se numeste melatonina, iar pana la varsta de 30 de ani corpul il secreta singur. Dupa aceasta varsta, il putem lua doar din alimente. Melatonina este un hormon produs de glanda pineala care, dupa ce ajunge in sange, este transportat la celule. Secretia…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

    Bucurestiul a devenit o capitala a risipei de lumina

    Reclamele care raman aprinse pe toata durata noptii si sursele de iluminat public pozitionate incorect transforma cerul intr-un panou opac. Efectele poluarii luminoase se manifesta atat asupra sanatatii oamenilor, cat si asupra ecosistemelor, florei si faunei. Pentru locuitorii marilor orase, cerul instelat este o utopie. Repere ale lumii moderne si in plina dezvoltare, vitrinele magazinelor…

    Citește mai departe

    Lumina care polueaza cerul Capitalei

    In urmatorii cinci ani, intreg sistemul de iluminat public din Bucuresti va fi transformat intr-unul ecologic Becurile stradale din „Micul Paris” vor consuma mai putina energie, iar prin noile abajururi „cut-off”, lumina nu se va mai pierde in eter. Poluarea luminoasa reprezinta distributia necorespunzatoare a fluxului luminos al aparatelor de iluminat si contraste foarte mari…

    Citește mai departe