Înc?lzirea climatic? risc? s? agraveze "considerabil" s?r?cia pe glob

„Schimbarile climatice – cauze si efecte”, dezbatute la APM, de Ziua Mondiala a Mediului

Agentia pentru Protectia Mediului Suceava va organiza, joi, 5 iunie 2014, la ora 10.00, la sediul din municipiul Suceava, de pe strada Bistritei nr. 1A, o dezbatere pe tema „Schimbarile climatice – cauze si efecte”. Specialistii Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava vor prezenta semnificatia si importanta zilei de 5 iunie, cat si aspecte legislative/strategii privind…

Citește mai departe
Prin Programul Opera?ional Sectorial au fost semnate contracte de 1,4 miliarde lei pentru energia verde

Prin Programul Operational Sectorial au fost semnate contracte de 1,4 miliarde lei pentru energia verde

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat luni, 3 iunie, la Slatina, unde a semnat cu primarul municipiului, Minel Prina, un contract de finantare pentru o centrala fotovoltaica, ca pana in prezent, prin Programul Operational Sectorial au fost semnate la nivel national 37 de contracte de finantare pentru realizarea unor sisteme de producere a energiei regenerabile, valoarea…

Citește mai departe
Din ce în ce mai multe comune bihorene î?i fac parcuri fotovoltaice

Centrala fotovoltaica la Slatina

Slatina va avea o centrala fotovoltaica in locul serelor de pe strada Tudor Vladimirescu. Vor fi montate 5.040 de panouri fotovoltaice, iar centrala va avea o putere de 1,753 MWp. Contractul de finantare a fost semnat ieri, la Slatina, de reprezentantii Primariei si ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita. Valoarea totala a proiectului se ridica…

Citește mai departe

Prin POS au fost semnate contracte de 1,4 miliarde lei pentru energia verde

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat luni, 3 iunie, la Slatina, unde a semnat cu primarul municipiului, Minel Prina, un contract de finantare pentru o centrala fotovoltaica, ca pana in prezent, prin ProgramulOperational Sectorial au fost semnate la nivel national 37 de contracte de finantare pentru realizarea unor sisteme de producere a energiei regenerabile, valoarea totala a…

Citește mai departe

Unitatile de productie a electricitatii din surse regenerabile „sunt prea multe” si nu vor functiona toate

Unitatile de productie a electricitatii din surse regenerabile „sunt prea multe” si nu vor functiona toate, dar „la limita” ar putea elimina de pe piata centralele termice, potrivit companiei de stat Transelectrica. „Nu vor functiona toti pentru ca sunt prea multi, dar in 15 ani va creste consumul sau vor fi puse in functiune investitii…

Citește mai departe

Tornadele si trombele marine hazarde climatice

Sunt cunoscute ca fiind cele mai violente fenomene naturale. Prin definitie, tornadele sunt coloane de aer in rotire, ce se extind de la norii cumulonimbus. Exista insa si alte entitati meteorologice care prezinta aspectul turbionar al unei tornade, insa mult mai putin periculoase, fiind interesante mai ales, din punct de vedere stiintific: trombele marine, turbioanele…

Citește mai departe

Impactul terestru al vremii spatiale

Un studiu finantat de NASA a descoperit ca, vremea spatiala prezinta un pericol real pentru dispozitivele tehnice terestre. Imaginea alaturata prezinta un scenariu prezentat de unul din participantii la studiul finantat de NASA referitor impactului vremii spatiale extreme asupra USA. Participantul a evidentiat ca vremea spatiala extrema duce la o cadere partiala a sistemului electric…

Citește mai departe

Ziua Soarelui

Astronomii considera Soarele ca o sfera gazoasa gigantica, in varsta de patru miliarde si jumatate de ani, stea care pluteste pe un brat spiralat al Caii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 1.4 milioane de kilometri, o masa de 2 miliarde de miliarde de tone.

Citește mai departe