Centrala fotovoltaica la Slatina

Centrala fotovoltaica la Slatina
Centrala fotovoltaica la Slatina

Slatina va avea o centrala fotovoltaica in locul serelor de pe strada Tudor Vladimirescu. Vor fi montate 5.040 de panouri fotovoltaice, iar centrala va avea o putere de 1,753 MWp. Contractul de finantare a fost semnat ieri, la Slatina, de reprezentantii Primariei si ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita. Valoarea totala a proiectului se ridica la aproape 46 de milioane de lei, din care peste 35 de milioane de lei finantare nerambursabila.

Proiectul a fost accesat prin Programul Operational Sectorial numit “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa 4 – “Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice”, Domeniul Major de Interventie 4.2 – “Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”.

Noi, prin POS, am semnat pana acum 37 de contracte, in valoare cumulata de 1,4 miliarde lei, contracte ce vor aduce energie in plus in sistemul energetic national. Sprijinul Guvernului pentru energia regenerabila ramane unul ferm, cu observatia ca trebuie creat un echilibru intre ceea ce intra in sistem si ceea ce exista in acest sistem, astfel incat sa nu producem perturbatii in sistemul energetic national.
Ministrul Constantin Nita

Centrala ar urma ca, de anul viitor, sa asigure energia electrica pentru iluminatul public si ar duce la reducerea cheltuielilor municipalitatii.

Anual, noi plateam 25 miliarde lei vechi numai pentru factura de iluminat public, iar, de acum, stim ca, peste putin timp, acesti bani vor putea merge spre o alta destinatie.
Minel Prina, primarul municipiului Slatina

In Olt sunt 20 de hectare de teren ocupate de parcuri fotovoltaice, dupa cum a declarat presedintele Consiliului Judetean, Paul Stanescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente