Alimentatia vegetariana, daunatoare pentru mediu

Alimentatia vegetariana poate fi mai daunatoare pentru mediul inconjurator decat stilul de viata bazat pe diete alimentare ce contin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informeaza Daily Mail, in editia online. Activistii ecologisti si adeptii dietelor vegetariene au insistat vreme de multi ani, atragandu-le atentia persoanelor care…

Citește mai departe

Suedezii fac combustibil din portocale

O echipa de ingineri din Suedia au obtinut etanol si biogaz din cojile de citrice. O fabrica din Florida, SUA, intentioneaza sa valorifice experienta suedeza si sa produca anual 15 milioane de litri de etanol de pe urma deseurilor din grepfrut. O echipa de cercetatori de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii Boras din…

Citește mai departe

Tofu, energie pentru gatit

Indonezienii au gasit o sursa inedita de energie curata: branza tofu Muncitorii dintr-un sat din Java transforma in biogaz apa reziduala ramasa in urma procesarii branzei tofu. Ei ofera astfel o alternativa la combustibilii fosili. Sute de kilograme de soia sunt folosite zilnic intr-o fabrica de preparare a tofu, din Java. Apa reziduala rezultata in…

Citește mai departe

Revolutia alimentelor bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Oferta de hrana sanatoasa se diversifica, iar piata are un potential urias de crestere La doar cativa ani de la certificarea primului produs ecologic, Romania se poate mandri cu peste 280 de alimente…

Citește mai departe

Retete sanatoase de post

E post si, in plus, vreti sa si slabiti. Puteti sa respectati ambele conditii, adoptand cateva retete… sanatoase si la indemana. Astfel, la micul dejun puteti opta pentru: 3-4 linguri musli inmuiat cu suc de fructe proaspete (mere, portocale, mandarine); doua felii de paine graham cu miere; 1 felie cascaval vegetal sau tofu si rosii;…

Citește mai departe

Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe