Inlocuiti E-urile cu produse ecologice

Va ginditi sa inlocuiti dieta cu E-uri si pesti-cide cu una ecologica? Incepeti prin a cauta varianta bio a alimentelor preferate. Si nu uitati sa luati „ceva eco” de fiecare data cind mergeti la cumparaturi.
produse ecologice
Trecerea de la alimentatia conventionala la un meniu complet bio peste noapte este dificil de realizat. Asociatia pentru Comert Organic din SUA a realizat un indrumator cu citeva sfaturi simple pentru cei care vor sa faca acest pas. Este bine sa incepeti prin a cauta varianta bio a produselor alimentare pe care le consumati cel mai frecvent. Adaugati in cos cite un nou produs ecologic la fiecare runda de cumparaturi. Continuitatea este foarte importanta atunci cind sinteti hotariti sa deveniti consumatori eco, prin urmare cautati produse organice de fiecare data cind mergeti la cumparaturi. Daca intrati intr-un magazin si nu gasiti produse eco, intrebati-i pe responsabilii de acolo. S-ar putea ca respectivele produse sa fie pitite intr-un colt mai putin vizibil ori „ratacite” in marea de produse conventionale de pe rafturi. In cazul in care in magazin nu se gasesc astfel de produse, interesul manifestat de dumneavoastra – si de altii – s-ar putea sa-l determine pe comerciant sa aduca.

Atentie la eticheta!

Este extrem de important sa cunoasteti sistemul de etichetare, ca sa nu fiti indusi in eroare. Termenii „ecologic”, „bio”, „biologic” sau „organic” sint echivalenti. Insa prezenta unuia dintre acesti termeni pe eticheta trebuie insotita de codul si datele de identificare a organismului de inspectie care a eliberat certificatul de produs eco. Sigla nationala a agriculturii ecologice „ae” este un alt element de identificare, desi nu toti producatorii autohtoni o folosesc.

De unde puteti sa cumparati

Pe meleagurile noastre puteti sa achizitionati alimente ecologice de la magazinele specializate bio – Leacul (Strada Hatmanul Arbore nr. 11, linga Perla) si Pukka Food (Strada George Vraca nr. 7) din Bucuresti, Biocoop din Sibiu (Strada Avram Iancu nr. 11) sau Bio Markt Timisoara. Pe linga acestea, mai sint si alte magazine care au in oferta si produse bio: Naturalia (Calea Mosilor 189, Calea Floreasca 25, Strada Coltei 26 si Voluntari), Ki-life (Piata Amzei), Delicateria Traiteur (Mihai Eminescu, Dorobanti si Carrefour Feeria) din Bucuresti, magazinele Ronel Com din Onesti, Comanesti si Asau, Farmacia Naturii din Bacau sau in lanturile Selgros, Carrefour, Cora, Real, Mega Image, Nic, Primavara, La Fourmi, G”market sau Billa. Sint si magazine online care au in oferta produse ecologice: www.farmacianaturii.ro, www.naturalia.ro, www.casamatei.ro, www.superbio.ro, www.pcfarm.ro, www.naturafarm.ro, www.bionatura.ro, www.naturalmall.ro, www.naturashop.ro. O alta varianta o reprezinta achizitionarea produselor direct de la producatori. Lista acestora – cu adresa, numar de telefon si chiar e-mail – poate fi gasita pe site-ul Ministerului Agriculturii, la sectiunea Agricultura Ecologica.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *