Inscrierea fermierilor romani certificati ecologic pentru Biofach 2013

0
393
Inscrierea fermierilor romani certificati ecologic pentru Biofach 2013

In fiecare an in luna Februarie are loc cel mai mare targ destinat produselor ecologice din lume, in Nuremberg, Germania.

Biofach se distinge prin vigoare, internationalitate si putere inovativa. In fiecare an BioFach are loc sub patronajul IFOAM (Federatia Internationala a Miscarilor din Agricultura Ecologica) si impreuna cu BÖLW (Federatia Germana a Industriei Alimentare Ecologice) ca organizatie nationala sustinatoare. Astfel, BioFach garanteaza inalta calitate constanta a produselor expuse prin criterii stricte de admitere. BioFach este prezent pe 5 continente cu propriile sale evenimente in Japonia, Statele Unite ale Americii, America de Sud, China si India.

Romania a participat pentru prima data cu pavilion national la Biofach in anul 2007. An de an suprafata pavilionului national a crescut, precum si numarul firmelor participante, designul general al Pavilionului Romaniei fiind mult imbunatatit, prezenta Romaniei la Biofach fiind una demna de o tara membra UE.

Dorinta ca Romania sa devina tara ANULUI a fost exprimata cu ocazia targului Biofach Nuremberg editia 2011 unde, la standul Romaniei, delegatia tarii noastre, condusa de secretarul de stat Adrian Radulescu, a primit vizita primarului metropolei Nuremberg Ulrich Maly si a conducerii Nűrnberg Messe (Claus Rättich – membru al Consiliului de conducere, Udo Funke – Director targ BIOFACH si Kristine Steiger – responsabil Romania). Principala tema abordata a fost invitatia ca Romania sa fie Tara Anului la BIOFACH.

Tara Anului in 2012 a fost India care pus la dispozitie 1 milion de euro pentru organizarea evenimentelor programate.

Pentru anul 2013, Romania a fost invitata si Guvernul Romaniei a acceptat sa fie Tara Anului in cadrul celui mai mare eveniment international dedicat produselor ecologice. Putem spune ca participarile anuale ne-au pregatit pentru acest moment in care putem demonstra calitatea si diversitatea produselor romanesti certificate ecologic si impartasi cu specialistii si comerciantii internationali prezenti de pe toate continentele la manifestare, potentialul agriculturii ecologice romanesti si frumoasele traditii romanesti.

Invitam pe aceasta cale toti fermierii din sistemul agriculturii ecologice certificate interesati sa faca parte din acest important demers pentru Romania, sa o reprezinte cu mandrie in cadrul celui mai mare targ din lume dedicat produselor ecologice si sa isi faca noi colaboratori care sa contribuie la demersurile acestora de a isi exporta produsele ecologice clientilor finali, la preturile maxime practicate pe piata mondiala.

Toate costurile de participare (inchiriere stand, transportul mostrelor, taxe de intrare, de participare, etc) sunt suportate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale urmand ca expozantii sa suporte doar costurile implicate de deplasarea propiilor reprezentanti (cazare, transport, alte cheltuieli proprii).

Va stam la dispozitie pentru mai multe informatii la numarul de telefon 0374058057 sau puteti sa ne scrieti pe [email protected]

PERIOADA DE DESFASURARE TARG: 13 – 16.02.2013

Marian Cioceanu – Presedinte


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.