Instalarea turbinelor eoliene rezidentiale individuale pentru persoane fizice, ar putea fi subventionata de stat

GE a vândut turbine de 30 milioane de dolari pentru parcul eolian Cerna
Electrica este gata sa cumpere turbine eoliene cu peste 4 milioane euro bucata

Instalarea turbinelor eoliene rezidentiale individuale pentru persoane fizice, ar putea fi subventionata de stat, incepand cu 1 iunie, prin programul Casa Verde, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, dar acest lucru trebuie analizat.

„Ar trebui sa facem o evaluare, pentru ca stiu ca sunt asemenea turbine eoliene de mica dimensiune care deservesc cateva case sau chiar o locuinta. Trebuie sa analizam. Colegii mei trebuie sa vina saptamana viitoare cu o evaluare si in functie de posibilitatile de a accesa acest tip de energie regenerabila suntem deschisi si vom modifica Ghidul in acest sens”, a explicat ministrul Borbely.

In schimb panourile fotovoltaice sunt cuprinse in program. Potrivit acestuia, se acorda sprijin companiilor care investesc in energie regenerabila, pana in prezent inregistrandu-se peste 100 de astfel de firme care au primit subventii.

Romania produce in prezent circa 7% energie verde si va trebui sa ajunga la 24% pana in 2020. La nivelul Uniunii Europene, potrivit D-lui ministru Borbely, Romania ocupa locul 21 sau 22 la producerea energiei verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *