Instalarea turbinelor eoliene rezidentiale individuale pentru persoane fizice, ar putea fi subventionata de stat

Electrica este gata sa cumpere turbine eoliene cu peste 4 milioane euro bucata

Instalarea turbinelor eoliene rezidentiale individuale pentru persoane fizice, ar putea fi subventionata de stat, incepand cu 1 iunie, prin programul Casa Verde, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, dar acest lucru trebuie analizat.

„Ar trebui sa facem o evaluare, pentru ca stiu ca sunt asemenea turbine eoliene de mica dimensiune care deservesc cateva case sau chiar o locuinta. Trebuie sa analizam. Colegii mei trebuie sa vina saptamana viitoare cu o evaluare si in functie de posibilitatile de a accesa acest tip de energie regenerabila suntem deschisi si vom modifica Ghidul in acest sens”, a explicat ministrul Borbely.

In schimb panourile fotovoltaice sunt cuprinse in program. Potrivit acestuia, se acorda sprijin companiilor care investesc in energie regenerabila, pana in prezent inregistrandu-se peste 100 de astfel de firme care au primit subventii.

Romania produce in prezent circa 7% energie verde si va trebui sa ajunga la 24% pana in 2020. La nivelul Uniunii Europene, potrivit D-lui ministru Borbely, Romania ocupa locul 21 sau 22 la producerea energiei verzi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente