Instalator Sisteme Fotovoltaice Solare, curs de specializare la Brasov. Primii specialisti in energia verde, certificati la nivel european

0
743
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomure?
Parc fotovoltaic în locul iazului batal de la Azomureş
Instalator Sisteme Fotovoltaice Solare, curs de specializare la Brasov. Primii specialisti in energia verde, certificati la nivel european
Instalator Sisteme Fotovoltaice Solare, curs de specializare la Brasov. Primii specialisti in energia verde, certificati la nivel european

ABMEE/Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov anunta lansarea cursurilor de specializare INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE, Cod COR: 741103, in cadrul proiectului european PVTRIN Instruirea si certificarea instalatorilor de sisteme fotovoltaice in Europa.

Schema de instruire si certificare PVTRIN, prin care se doreste crearea unei forte de munca de instalatori specializati, sprijina industria europeana de sisteme fotovoltaice pentru ca se adreseaza nevoii de tehnicieni certificati. Initial, acest sistem va fi pus in aplicare in sase tari: Grecia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Romania si Spania, si va incorpora criteriile din Directiva 2009/28/CE privind schemele de calificare in fiecare dintre statele membre, precum si cerintele legislatiei nationale.

Pentru inceput, cursurile vor avea loc in Municipiul Brasov, la Camera de Comert si Industrie Brasov si in laboratorul societatii Kronstadt Energii Regenerabile. Perioada de desfasurare a cursurilor este intre 23 februarie 21 aprilie 2013, numai in zilele de sambata si duminica, intre orele 09:00-17:00.

Cursantii vor fi repartizati in cate doua serii de 20 de persoane, care vor studia in paralel. Pentru primele doua serii, specializarea va fi gratuita, costurile fiind asigurate prin proiectul european PVTRIN – programul de finantare Intelligent Energy Europe, al Comisiei Europene.

Structura cursului se axeaza pe pregatire teoretica la clasa (curs, discutii de grup, studii de caz, exercitii) 40 h, dar si pe pregatire practica (laborator, aplicatii practice, vizite in teren) 56 h.

Conditiile de acces vizeaza electricienii autorizati grad minim IIB (legitimatie ANRE, aflata in termenul de valabilitate).

Pregatirea cursantilor se va face prin abordarea urmatoarelor capitole:
1.Notiuni de baza
2.Principii de proiectare
3.BAPV (Building Adapted Photovoltaics / Sisteme fotovoltaice adaptate cladirilor) si BIPV ((Building Integrated Photovoltaics / Sisteme fotovoltaice integrate in cladiri)
4.Instalarea lucrul la fata locului
5.Studii de caz cele mai bune practici
6.Exemplu de instalare a unui sistem de mici dimensiuni pe o cladire
7.Intretinere si depanare
8.Managementul calitatii si grija pentru client.

Suportul de curs a fost elaborat in cadrul proiectului PVTRIN, de institutiile participante in consortiul proiectului:
Universitatea Tehnica din Creta, Laboratorul de Sisteme Energetice Durabile, Departamentul de Ingineria Mediului – Grecia
Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov (ABMEE) – Romania
Societatea Building Research Establishment (BRE) – Marea Britanie
Institutul Energetic Hrvoje Poar (EIHP) – Croatia
Asociatia Europeana a Industriei Fotovoltaice (EPIA) – UE
Camera de Stiinta si Tehnica din Cipru (ETEK) – Cipru
Sofia Energy Centre (SEC) – Bulgaria
Camera Tehnica din Grecia, Filiala Creta de Vest (TEE) – Grecia
Institutul de Cercetare, Dezvoltare si Inovare Tecnalia Spania.

La sfarsitul programului de specializare, cursantii absolventi vor fi capabili sa analizeze si sa instaleze un sistem PV pentru cladiri (BAPV, BIPV), sa intretina un sistem fotovoltaic solar (BAPV, BIPV) si sa propuna solutii adaptate clientului pe baza analizei pietei si a raportului cost/beneficiu.

Evaluarea cursantilor se va face atat pe parcursul pregatirii prin teme, studii de caz, teste si probe practice, cat si la finalul pregatirii, prin examen scris si practic. Certificatul de absolvire va avea recunoastere nationala si europeana, si va fi emis de:
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Ministerului Educatiei Nationale
insotit de certificatul de absolvire PVTRIN, comun celor sase tari din proiect in care se organizeaza aceste cursuri.

Pentru cei interesati de participarea la cursurile PVTRIN, data de inscriere este 08/02/2013, in cadrul seminarului de informare care va avea loc la Hotel ARO Palace, intre orele 10:00-13:00. Candidatii trebuie sa confirme participarea la seminar pana la data de 06/02/2013, prin fax la 0268.474.209 sau prin email [email protected] Formularul de inscriere (care contine si lista actelor care vor constitui Dosarul de Candidat) si oferta de formare pot fi descarcate de pe site-ul www.abmee.ro.

Pentru mai multe detalii, vizitati: www.abmee.ro si www.pvtrin.eu, sau ne puteti contacta direct la 0268.474.209 / 0268.547.784.
* * *
Despre ABMEE. Asociatia Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov (ABMEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata ca urmare a preocuparii municipalitatii Brasov pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu aliniere la cerintele politicilor europene in domeniu. ABMEE a fost infiintata in anul 2003 prin programul SAVE II al Comisiei Europene.

Domenii principale de activitate:
Gestionarea de proiecte cu finantare europeana (programul Energie Inteligenta Europa, Phare);
Audituri energetice;
Bilant electroenergetic si termoenergetic;
Studii diverse (studii de fezabilitate, studii de oportunitate etc.)
Organizare de seminarii si conferinte;
Sustinere de sesiuni de instruire pe diferite tematici;
Campanii de informare/constientizare/responsabilizare.

Obiective. ABMEE este un organism calificat de identificare si evaluare a problemelor locale de energie si de mediu. Principalele obiective sunt legate de conceptul de dezvoltare durabila:
Promovarea eficientei energetice (RUE) si a utilizarii surselor alternative de energie (RES).
Implementare de proiecte in domeniul eficientei energetice.
Informare, sesiuni de instruire, diseminare si campanii publice in domeniul RUE si RES.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta:

Leea CATINCESCU – Manager Comunicare si PR ABMEE
Tel./fax:0268 474 209 / 0268 547 784
Email: [email protected]
[email protected]
http://www.abmee.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.