Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila a participat la Forumul World Summit for Information Society 2011

  0
  384
  Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila a participat la Forumul World Summit for Information Society 2011

  Institutul pentru Management si Dezvoltare Durabila a participat la Forumul World Summit for Information Society 2011

  Andreea Stoiciu, coordonatorul subgrupului C7-eGuvernare pentru Dezvoltarea Durabila si Director Executiv IMDD si Toma Cimpeanu, Director IMDD, au participat la Forumul World Summit for Information Society (WSIS) 2011 desfasurat la Geneva, intre 18 si 20 mai. Andreea Stoiciu a prezentat, in calitate de speaker in cadrul celei de-a sasea Intalnirii de Facilitare a implementarii rezultatelor WSIS referitoare la linia de actiune C1/C7 eGuvernare/C11, raportul anual de activitate al subgrupului „C7-eGovernment for Sustainable Development”.

  In cadrul forumului  WSIS 2011 au fost prezenti lideri internationali din domeniul IT&C, ministri, reprezentanti ONU si ai societatii civile, cat si alti actori implicate in evolutia societatii informationale din peste 17 tari ale lumii. Au fost prezentate si dezbatute abordari strategice insotite de exemple concrete (best-practices) cu privire la adoptarea inovatiilor, accelerarea procesului de realizarea a Obiectivelor De Dezvoltare ale Mileniumului, dezvoltarea serviciilor electronice si tranzitia catre societatea informationala. In acest context, Andreea Stoiciu, coordonatorul subgrupului C7-ONU, s-a axat pe necesitatea promovarii si implementarii serviciilor publice electronice, construirea unui cadrul legal stabil, eliminarea rezistentei la schimbare, cooperarea regional si internationala, utilizarea noilor tehnologii ca instrumente ale dezvoltarii durabile.

  Andreea Stoiciu, Director Executiv IMDD a afirmat ca „Subgrupul nostru si-a prezentat activitatea, alaturi de celelalte grupuri ONU si ma bucur ca discutiile avute au validat rezultatele sondajului international si a analizelor realizate de IMDD in ultimul an. In perioada imediat urmatoare, alaturi de partenerii nostril din Romania si din regiune, vom lansa cateva provocari sectoriale, un dialog constructiv in ceea ce priveste eguvernarea, serviciile electronice si dezvoltare durabila”.

  Despre Institutul de Management si Dezvoltare Durabila

  nstitutul pentru Management si Dezvoltare Durabila este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza si sprijina valoarea, excelenta si calitatea in societatea romaneasca. IMDD ofera un cadru institutional deschis de dezbatere responsabila si identificarea solutiilor pentru promovarea

  normalitatii si renasterea spiritului civic in tara noastra. Sustinem programele de dezvoltare in domeniul educational, tehnologic si al resurselor regenerabile. Ne implicam activ in implementarea politicilor si strategiilor economico-sociale, de dezvoltare rurala si de integrare a valorilor traditionale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.