Intalnire intr-o comuna ieseana, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede

Intalnire intr-o comuna ieseana, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede
Intalnire intr-o comuna ieseana, cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede

Marti, 11 februarie, ora 11:00, va avea loc un seminar tematic la Liceul Tehnologic Gropnita, unde Agentia pentru Protectia Mediului Iasi va prezenta elevilor de gimnaziu si liceu importanta zonelor umede, cauzele disparitiei si degradarii acestora si motivele pentru care zona Jijia Inferioara trebuie recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, respectiv sit Ramsar.

In perspectiva declararii sitului Ramsar, este necesar sprijinul comunitatii scolare si a tinerilor in general, din ce in ce mai interesati de problemele de mediu si factorii de decizie de maine. Secretariatul Ramsar invita tinerii intre 15 si 24 ani sa se inscrie la concursul de fotografie despre zonele umede organizat in perioada 2 februarie – 3 martie 2015. Pentru cei interesati, provocarea fotografica este sa evidentieze una dintre modalitatile prin care zonele umede contribuie decisiv la bunastarea populatiei. Participantii au sansa sa castige o calatorie intr-o zona umeda oriunde in lume. Toate detaliile pe http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest.

Zonele umede sunt intinderile de balti, mlastini, lacuri naturale sau artificiale, permanente sau nepermanente, unde apa este curgatoare sau statatoare, dulce sau sarata. Sunt printe cele mai diverse si productive ecosisteme, iar pierderea zonelor umede este astazi recunoscuta ca o problema internationala.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente