Intre 2 si 30 aprilie se va desfasura singura sesiune de depunere din 2012 in cadrul Masurii de sprijin 122 – „Imbunatatirea valorii economice a padurii”

0
454
Finalizarea proiectului elvetiano-roman de gestionare durabila a ecosistemelor forestiere
Primarul Florentin Lungu, acuzat de reducerea suprafeţei fondului forestier şi abuz în serviciu
Intre 2 si 30 aprilie se va desfasura singura sesiune de depunere din 2012 in cadrul Masurii de sprijin 122 - "Imbunatatirea valorii economice a padurii"

Incepand cu saptamana viitoare, iesenii care se ocupa de exploatarea padurilor vor putea sa isi finanteze afacerilor cu fonduri de la Uniunea Europeana. Intre 2 si 30 aprilie se va desfasura singura sesiune de depunere din 2012 in cadrul Masurii de sprijin 122 – „Imbunatatirea valorii economice a padurii”, din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR). Firmele de profil din judetul Iasi vor putea solicita la oficiul judetean al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) fonduri pentru o serie de cheltuieli declarate eligibile in acest sector de activitate.

Prin Masura 122 vor fi acordate fonduri pentru achizitionarea de echipamente si masini de taiere necesare pentru realizarea masurilor tehnice si a operatiilor pana la varsta de exploatabilitatii si echipamente pentru lucrarile silvice de exploatare. De asemenea, vor fi finantate investitii de producere de puieti forestieri de calitate pentru nevoile proprii prin infiintarea de pepiniere. Obiectivul masurii de sprijin a APDRP este de crestere a numarului de proprietari de padure care imbunatatesc valoarea economica a padurii la nivel de exploatatie forestiera.

Beneficiarii eligibili la finantarile de cel mult 1 milion de euro sunt proprietarii privati de padure, persoane fizice sau juridice, forme asociative de proprietari, administratii locale, institutii de cult si de invatamant sau asociatii mixte de proprietari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.