Inundatii catastrofale in Dej

Ministerul Mediului va reduce efectele inundatiilor cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro
Inundatii catastrofale in Dej

O ploaie torentiala de jumatate de ora a creat probleme grave aseara la Dej. Apa a umplut drumurile in scurt timp, iar vantul puternic a pus copacii la pamant. 

La Dej ploaia a inceput in jurul orei 19. Dupa ce grindina a pus la pamant culturile oamenilor, apa cazuta din abundenta a facut ca peretii mai multor lacuri de pesti dintr-o zona de agrement sa se rupa. S-a creat o viitura care a dus tot ce a prins in cale. Animale, pasari, tot. Au fost afectate aproximativ 10 locuinte, iar satul Tarpiu a ramas izolat.

Oamenii au incercat disperati sa salveze ce se mai putea. Acestia spun ca nu au mai vazut asa ceva de la inundatiile catastrofale din 1970.

La cativa kilometri distanta, un copac a cazut peste drumul judetean care leaga orasul Dej de comuna Bobalna. Circulatia a fost blocata pana cand pompierii au eliberat drumul. Din cauza apei abundente terasamentul aceluiasi drum a cedat, astfel incat politistii au fost nevoiti sa inchida traficul pe un sens, deoarece exista riscul ca intreg drumul sa se surpe.

In cursul zilei de astazi Primaria va convoca comitetul pentru situatii de urgenta care va evalua pagubele si va stabili cum vor fi ajutati oamenii a caror case au fost afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *