Invata cum sa iti infiintezi si sa iti gestionezi propria ferma certificata in agricultura ecologica

0
375
Invata cum sa iti infiintezi si sa iti gestionezi propria ferma certificata in agricultura ecologica
Invata cum sa iti infiintezi si sa iti gestionezi propria ferma certificata in agricultura ecologica

Revista ECO FERMA si Asociatia EcoR Partener organizeaza in luna martie, prima sesiune de cursuri de formare in agricultura ecologica. Cursurile de formare isi propun sa vina in sprijinul celor care doresc sa treaca de la agricultura conventionala la practicarea agriculturii ecologice, precum si celor care sunt inregistrati in acest sistem de agricultura si doresc sa creasca performanta afacerii lor si sa-si insuseasca notiunile esentiale specifice de comert si marketing.

Cursurile vor acoperi toate domeniile de aplicare a legislatiei din acest domeniu: productia vegetala (inclusiv colectarea din flora spontana), productia animaliera (inclusiv apicultura si acvacultura) si procesarea produselor agroalimentare ecologice. Programul de formare va cuprinde si un modul dedicat prezentarii formelor de sprijin pentru operatorii din acest sistem de agricultura si aspecte legate de piata produselor ecologice. De mentionat ca in afara aspectelor teoretice si practice prezentate de lectori cu competente in acest domeniu , cursurile vor cuprinde si prezentarea unor afaceri de succes oferite de fermieri cu experienta in acest domeniu.

Tematica cursurilor de formare va contine subiecte precum:

• Principiile generale ale productiei ecologice

• Reguli generale de productie ecologica (in productia vegetala si animaliera)

• Etichetarea produselor ecologice

• Sistemul de control si certificare in agricultura ecologica

• Forme de sprijin pentru producatorii din agricultura ecologica

• Piata produselor ecologice

Cursul se va desfasura in perioada 29-31 martie 2012, in cladirea Sitraco Center din Splaiul Unirii nr 6, sector 4, Bucuresti. Costul cursului este de 760 lei, fara TVA. Ultima zi de inscriere este 27 martie 2012, in limita locurilor disponibile. In cazul epuizarii acestora, se va organiza o alta sesiune de formare, in cursul lunii aprilie. Membrii Asociatiei Ecor Partener beneficiaza de o reducere de 10%.

Cursul va fi sustinut de specialisti in domeniu, cu experienta semnificativa in agricultura ecologica, de la productie pana la certificare si marketing: Doctor Ing. Teodora Aldescu – Director EcoR Partner – (www.ecor.ro), Doctor Ing.Viorica Boboc – Presedinte Bioavirom(www.bioavirom.ro), Mag. Mihai-Tudor Grigoras – director al Eco Market Transilvania (comert cu produse ecologice) si Eco Market Trading (detinatoare a brandului BioBavaria – brutarie bio), Ing. Damian Dragomir – Expert in inspectie si certificare, precum si retaileri si fermieri cu experienta in agricultura ecologica certificata.

Pentru detalii cu privire la inscriere, plata sau desfasurarea cursului, ne puteti contacta la numerele de telefon: 031.428.24.44 / 0733.077.909 sau la adresa de mail: [email protected] (Persoana de contact: Ruxandra Simion).

Pentru informatii suplimentare despre organizatori, puteti consulta www.eco-ferma.ro si www.ecor.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.