Investitie de 106,8 milioane lei intr-o statie de panouri fotovoltaice

Parcurile fotovoltaice au produs, ieri, 2,4% din consumul na?ional
Investitie de 106,8 milioane lei intr-o statie de panouri fotovoltaice
Investitie de 106,8 milioane lei intr-o statie de panouri fotovoltaice

Azi, in comuna Valea Calugareasca, s-a semnat contractul pentru proiectul „Construire statie de producere a energiei electrice bazata pe energie solara cu panouri fotovoltaice”.

Proiectul este finantat in cadrul Programului operational sectorial ,,Cresterea competitivitatii economice” (POS CCE) 2007-2013, axa prioritara IV – ,,Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice”. Acesta are o valoare totala de 106.836.000 lei, iar perioada de implementare prevazuta in contract este de 24 de luni. Obiectivul de investitie prevede constructia unei centrale cu panouri fotovoltaice ce va avea o putere de 5,38 MW.

Statia de producere a energiei electrice alaturi de panourile solare si instalatiile aferente va fi amplasata pe locul fostului batal de fosfogips, care a apartinut combinatului chimic de la Valea Calugareasca, reusindu-se astfel valorificarea optima a acestui spatiu si producerea de energie regenerabila.

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, care a participat la eveniment, a subliniat importanta proiectului pentru dezvoltarea durabila a intregii zone. La eveniment au mai participat: reprezentantul investitorului strain – Alfredo Tisocco, secretarul de stat in Ministerul Economiei – Maricel Popa, precum si primarul localitatii Valea Calugareasca – Vasilica Neacsu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *