Investitie de 14 mil. euro in prima scoala independenta energetic din Romania

0
389
Investitie de 14 mil. euro in prima scoala independenta energetic din Romania
Investitie de 14 mil. euro in prima scoala independenta energetic din Romania
Investitie de 14 mil. euro in prima scoala independenta energetic din Romania

Scoala particulara Jules Verne din Brasov va fi prima astfel de unitate din Romania dotata cu parc fotovoltaic propriu care ii va furniza toata energia electrica de care are nevoie, incepand cu anul 2016.

„Printr-o investitie de 14 milioane de euro, campusul scolii noastre va ajunge sa cuprinda doua cladiri independente din punct de vedere energetic, cladiri ce vor gazdui intregul ciclu de invatamant, de la clasa intai si pana la ultima clasa de liceu”, a declarat Nandor Santa, presedintele fundatiei Jules Verne.

„Integrat armonios in peisajul natural, cu zone de studiu luminoase si umbrite corespunzator, amplasate intr-o ambianta cu suprafete vegetale ample, inclusiv un acoperis inierbat complet, campusul este creat cu o ergonomie a spatiilor de lucru adaptata nevoilor copiilor”, a declarat arhitectul Robert Farczadi de la firma Project A, care a realizat proiectul.

Campusul se va intinde pe o suprafata de 4 hectare si va prezenta clase modulare, o biblioteca, o sala de mese si concerte, sala si teren de sport, piscina acoperita, pista pentru biciclete, precum si camine pentru profesori, elevi si pentru personalul auxiliar.

Planul de afaceri pentru aceasta investitie va fi definitivat in cursul lunii martie iar sursele de finantare au fost deja identificate, astfel ca in luna aprilie a anului viitor va incepe constructia proiectului, iar in anul scolar 2016-2017 portile sale se vor deschide pentru elevii claselor V-VIII.

Printre noutatile deosebite aduse de aceasta scoala se numara Centrul de parenting C.G.Jung, Centrul pentru mentorat si cunostinte de antreprenoriat, Centrul pentru experiente culinare, Centrul pentru arte si mestesuguri si Centrul sportiv de performanta (care se implica atat in organizarea turneelor nationale si internationale ale scolii, cat si in organizarea de concerte).

Amplasata pe Strada Paltinis, organizatia non-profit Fundatia Scoala Jules Verne Brasov administreaza scoala multiculturala omonima care in prezent are clase primare cu predare in limbile romana, germana, maghiara si engleza.

In anul scolar 2013-2014 cursurile sale sunt urmate de 75 de copii, numarul lor urmand sa creasca la 110 in anul urmator. Corpul didactic este format din 22 de membri permanenti si 17 colaboratori, iar pentru fiecare clasa s-au investit in dotari IT peste 5.000 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.