Investitie de 4 milioane euro in fabrica de reciclare a sticlei

0
604
Investiție de 4 milioane euro în fabrica de reciclare a sticlei
Investitie de 4 milioane euro in fabrica de reciclare a sticlei
Investitie de 4 milioane euro in fabrica de reciclare a sticlei

Unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul reciclarii, Green Group a investit 4 milioane de euro intr-o fabrica de reciclare a sticlei la Popesti-Leordeni. GreenGlass Recycling, cea mai moderna fabrica de reciclare a deseurilor tip sticla din Europa de Est, are o capacitate de peste 110.000 de tone de sticla. Potrivit lui Constantin Damov, co-fondator GreenGlass Recycling, fabrica poate procesa, in numai sapte zile, toate deseurile de sticla din Capitala.

Investitia celor de la Green Group, situata in fosta platforma industriala Danubiana, este una dintre cele mai importante din domeniul reciclarii.

GreenGlass este singura fabrica din Romania si din Europa de Est cu instalatii de sortare de ultima generatie ce poate produce granule de sticla de puritate de 99,99%, granulele astfel rezultate fiind folosite in procesul industrial de fabricare a sticlelor noi. Dupa cum spuneam, GreenGlass Recycling are o capacitate totala de procesare a 110.000 de tone de deseuri din sticla anual.

”Cantitatea monitorizata de sticla pusa anual pe piata din Romania sub forma ambalajelor este de aproximativ 200.000 de tone, la care se adauga o cantitate nemonitorizata de peste 300.000 de tone de sticla plata folosita in constructii, dar si cantitati importante de sticla provenita din industria auto. Vorbim de un material din ce in ce mai folosit in diverse industrii, dar care a ramas pe ultimul loc in ceea ce priveste reciclarea, desi avem obiective stricte de gestionare a acestui tip de deseu”, a declarat Damov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.