Investitii de milioane de euro in parcuri fotovoltaice in comunele argesene Bradu si Mozaceni

0
638
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Investitii de milioane de euro in parcuri fotovoltaice in comunele argesene Bradu si Mozaceni

Valentin Visoiu, prin Conarg Real Estate, vrea sa construiasca in comuna Bradu un parc fotovoltaic pe o suprafata de peste 9 hectare, iar Traian Tamaga alaturi de parteneri germani intentioneaza sa realizeze in comuna Mozaceni pe o suprafata de 50 de hectare tot un proiect similar. Astfel, oamenii de afaceri intra in categoria greilor din domeniul producerii si vanzarii de energie verde.

Energia verde a devenit o alternativa din ce in ce mai la moda, intr-o perioada in care resursele energetice naturale, majoritatea bazate pe fosili naturali, se imputineaza. In Arges, a evoluat foarte mult sistemul de producere a energiei electrice prin microhidrocentrale, in acest sens fiind deja construire mai multe instalatii pentru producerea energiei de oamenii de afaceri Gheorghe Badea si Valentin Visoiu. Acesta din urma va ridica in comuna Bradu un parc fotovoltaic, in zona CET Sud, cu intrare de pe DN 65B, la un pas de defuncta Arpechim. Suprafata vizata de Valentin Visoiu este de peste 19 hectare, parcul propriu-zis intinzandu-se pe 9 hectare. In acest sens va fi montat un numar de peste 25.000 de panouri fotovoltaice fixe, care vor produce energie electrica prin valorificarea potentialului cu o capacitate a instalatiei de 6,08 megawati (MW).
Parc fotovoltaic la Mozaceni, in parteneriat cu nemtii

Mai in sud, in comuna Mozaceni, soarele va fi transformat in energie electrica de Traian Tamaga, care in parteneriat cu o firma germana va construi cel mai mare parc fotovoltaic din judet, ce se va intinde pe o suprafata de 50 de hectare, cu o putere aproximativa de 30 de megawati (MW). Traian Tamaga spune ca investitia este una sigura, tinand cont de pretul energiei electrice care creste continuu. Tanarul om de afaceri marturiseste ca investitia se ridica la 30 de milioane de euro si ca proiectul va genera cateva zeci de locuri de munca in partea de sud a judetului, cu preponderenta in comuna Mozaceni, de unde se trage si familia sa. Investitia in teren si alergatura cu realizarea proiectului au revenit tanarului om de afaceri, iar investitia pentru realizarea instalatiei partenerilor germani. Conform dorintei sale, instalatia ar putea produce in primavara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.