Investitiile in energie regenerabila, 100 miliarde dolari in 2007

0
292

Investitiile pentru producerea de energie regenerabila vor depasi, pentru prima data anul acesta, nivelul de 100 de miliarde do- lari pe plan mondial, principala destinatie fiind energia eoliana.

Nivelul este aproape triplu fata de sumele alocate in 2005, de 39 miliarde dolari. Din cele 100 de miliarde dolari investite in 2007, maximum 20 de miliarde dolari au fost alocate unor proiecte de amploare din sectorul de hidroenergie, intre zece si 12 miliarde dolari au fost orientate catre constructia unor noi fa- brici de biocombustibili, iar 16 miliarde de do- lari au fost alocate activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniu.

„Politicile de promovare a energiilor regenerabile s-au multiplicat in ultimii cativa ani. In 2007, investitiile globale anuale in sectorul energiei regenerabile vor depasi 100 de miliarde dolari”, se arata intr-un studiu al Retelei de Politici de Energie Regenerabila, citat de Mediafax.

Capacitatea de energie regenerabila se ridica la 240 de gigawati in 2007, excluzand marile proiecte de hidroenergie, si reprezinta circa 6% din capacitatea totala de productie de energie la nivel mondial.

Sursa: Standard

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.