Investitiile in exploatarea forestiera necesita acum autorizatie de mediu

0
714
Din cabanele staţiunii montane Straja, dejecţiile sunt deversate în pădure
Investitiile in exploatarea forestiera necesita acum autorizatie de mediu

In urma publicarii Ordinului Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind modificarea procedurii de emitere a autorizatiei de mediu, beneficiarii fondurilor europene, acordate pentru investitii in exploatatiile forestiere, trebuie sa obtina autorizatia de mediu pentru proiectele contractate.

Proiectele care prevad desfasurarea de activitati de exploatare forestiera vor avea nevoie de autorizatie, potrivit Ordinului Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Astfel cei care beneficiaza de fondurile europene pentru investitii in exploatatiile forestiere acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, trebuie sa obtina autorizatia de mediu pentru proiectele contractate.

Toti titularii care s-au prezentat la Agentiile de Protectie a Mediului, inainte de intrarea in vigoare a acestui Ordin, au primit un document prin care erau informati ca autorizatia de mediu nu este necesara. Cei care se prezinta dupa, vor primi un document in care se precizeaza necesitatea emiterii unei autorizatii de mediu.

„In urma discutiilor purtate intre APDRP si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, a fost stabilit faptul ca ambele documente sunt valabile. Insa, in conformitate cu Instructiunile de plata, precum si cu Procedura de autorizare plati aprobata, beneficiarul de fonduri europene nerambursabile trebuie sa depuna la ultima cerere de plata, pe langa alte documente, si pe cele eliberate de autoritatile de mediu”, se precizeaza in comunicat.

Astfel, ultima transa de plata va fi efectuata de catre APDRP numai dupa obtinerea de catre beneficiar a autorizatiei de mediu si depunerea acesteia la dosarul cererii de plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.