Investitorii se zbat pentru a tranforma industria eoliana din Romania intr-o afacere profitabila

0
369
Nicolescu: În sectorul energetic certicatele verzi vor fi înlocuite cu certificate de garanţie
Investitorii se zbat pentru a tranforma industria eoliana din Romania intr-o afacere profitabila

In Romania, afacerile cu energie verde merg destul de prost si asta nu este din vina crizei economice. De multi ani investitorii se zbat pentru a tranforma industria eoliana din Romania intr-o afacere profitabila, insa toate demersurile au fost lente. Mai mult, in ultima perioada, in intreaga Europa cresterea industriei eoliene a fost inceata, insa specialistii sunt de parere ca treburile se vor schimba in Romania, in urmatorii ani.

Cresterea retelei de eoliene din Romania va atrage producatori precum Vestas, Gamesa si GE, dar si dezvoltatori precum Iberdrola, EDP, Renovaveis si Enel, care abia asteapta sa inceapa proiecte de anvergura dupa ce piata din Spania s-a prabusit.

Mai mult, faptul ca la ora actuala in Romania exista instalatii eoliene care produc 992MW, iar in 2013 vor produce 1,3GW, cat si faptul ca au fost acordate certificare dezvoltatorilor care au proiecte active, au facut din Romania un loc atractiv pentru investitorii din domeniu.

Este de asteptat ca cea mai importanta crestere sa fie inregistrata de Proyecto Dobrogea, realizat de spaniolii de la Iberdrola, cu toate ca dezvoltarea a fost amanata din cauza unor dispute cu Eolica Dobrogea si CEZ.

Chiar daca lucrurile s-au complicat si mai mult dupa ce Eolica Dobrogea a intentat proces Transelectrica, totusi lucrurile par a se clarifica iar lucrarile vor continua, se arata in articolul postat pe rechargenews.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.