Programul LIFE al Comisiei Europene sarbatoreste 20 de ani de la infiintare

0
460
Programul LIFE al Comisiei Europene sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare
Programul LIFE al Comisiei Europene sarbatoreste 20 de ani de la infiintare

Programul LIFE al Comisiei Europene, creat special pentru a finanta proiecte de conservarea naturii si protectia mediului in statele membre UE, sarbatoreste 20 de ani de la infiintare. Pentru a celebra oportunitatile deschise de acest program de finantare, proiectul LIFE „Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania” lanseaza un concurs special care sa ajute la promovarea valorilor LIFE: respectul pentru biodiversitate si spiritul de inovatie.

Concursul de scenarii pentru serialul de benzi desenate despre acvila tipatoare mica, realizat in cadrul proiectului LIFE este dedicat elevilor scolilor si liceelor de pe raza siturilor Natura 2000 incluse in proiectul LIFE.

Sunt incurajati sa participe la acest concurs toti elevii care iubesc natura, pasarile si protectia mediului in general.

„Nu este un concurs de creatie artistica, importante fiind ideile pe care le au elevii despre protectia naturii in general si mai putin calitatea desenelor realizate. Dorim prin intermediul acestui concurs sa incurajam elevii sa se familiarizeze cu aceasta specie de pasare rapitoare rara si importanta conservarii unor astfel de specii a caror disparitie ar avea efecte negative atat asupra mediul inconjurator cat si a oamenilor”, transmit organizatorii.

In ce consta concursul

Concursul va consta in conceperea unui scenariu pentru continuarea serialului de benzi desenate de pe site-ul www.pomarina.ro. Scenariile inscrise in concurs vor include: 1.partea scriptica si 2. partea de desen (schite pentru maxim 4 cadre).

Pentru o mai buna intelegere din partea evaluatorilor a mesajului scenariului propus se admit si anexe la scenariul propus care sa dea detalii despre ceea ce a dorit sa trasmita el.

Scenariile pot fi concepute atat individual de elevii scolilor si liceelor participante, cat si in echipe de elevi. Scenariile pot fi realizate atat in format scris/desenat pe coli de hartie cat si in format electronic, de catre cei care lucreaza in programe de grafica computerizata.

In cazul scenariilor concepute pe format hartie acestea vor fi transmise pe adresa postala:

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu, Sibiu, Str. Hipodromului, nr. 2A, jud Sibiu, CP 550360.

Pentru scenariile concepute in format electronic fisierele pot fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]

Pentru a realiza scenarii de calitate participantii sunt incurajati sa afle cat mai multe detalii despre viata acvilelor tipatoare mici de pe site-ul proiectului LIFE www.pomarina.ro. De asemenea, este important ca participantii sa urmareasca modul in care sunt concepute episoadele serialului de benzi desenate postate pana in prezent pe site-ul proiectului la butonul „Benzi desenate”. Informatii utile pot fi accesate si de pe pagina de facebook a proiectului:

http://www.facebook.com/pages/Conservarea-acvilei-tipatoare-mici-in-Romania/281985828505614

Premii

Premiul cel mare pentru cel mai bun scenariu va consta in transpunerea acestuia intr-un episod oficial pe site-ul proiectului, cu mentionarea numelui autorului/autorilor si a scolii din care provine. De asemenea, castigatorul va fi recompensat cu un premiu surpriza.

Premiile II si III vor consta in carti si materiale informative pe tema protectiei naturii.

Premiantii vor primi diplome aferente locurilor obtinute.

Toti participantii vor primi diplome de participare si materiale promotionale din partea organizatorilor.

Criteriile de selectie a castigatorilor

Scenariile vor fi apreciate in primul rand din punct de vedere al calitatii continutului lor, a acuratetii informatiilor prezentate, a originalitatii dialogurilor personajelor, a caracterului amuzant pe care il transmit, si numai in al doilea rand din punct de vedere al calitatii artistice a desenelor realizate.

Etapele concursului:

Anuntul privind demararea concursului de benzi desenare – 26.03.2012

Conceperea scenariilor de catre elevii scolilor participante la concurs – 2.04 – 10.05.2012

Evaluarea scenariilor trimise de catre echipa proiectului LIFE – 11.05 – 12.05.2012

Premierea castigatorilor, la sediul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Sibiu – 13.05.2012 (cheltuielile de deplasare ale castigatorilor, si a cate unui insotitor pt tinerii si copii sub 18 ani, vor fi acoperite de proiect)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.