Proiectul de realizare a parcului fotovoltaic de pe Dealul Sf. Gheorghe din Cluj-Napoca pe o suprafata de 190 de hectare a primit primul aviz ieri

0
457
Parcul Fotovoltaic de la Târgu-Cărbuneşti, realizat în procent de 40%
Proiectul de realizare a parcului fotovoltaic de pe Dealul Sf. Gheorghe din Cluj-Napoca pe o suprafata de 190 de hectare a primit primul aviz ieri

Proiectul de realizare a parcului fotovoltaic de pe Dealul Sf. Gheorghe din Cluj-Napoca pe o suprafata de 190 de hectare a primit primul aviz ieri, in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

Investitia a fost acceptata anul trecut de Consiliul Local Cluj-Napoca, dupa ce s-a renuntat la obiectivul initial, construirea Cartierului Tineretului cu 6.000 de locuinte.

Investitorii de la Green Energy au primit ieri un prim aviz de la urbanistii Primariei Cluj. „S-a dat un aviz prealabil de oportunitate. Va fi trimis spre aprobare Consiliului Local”, a precizat primarul interimar Radu Moisin, presedintele CTATU.

Specialistii care au sustinut ieri proiectul au estimat o investitie de 130 de milioane de euro pentru amenajarea parcului fotovoltaic, dublu fata de cat ar fi urmat sa se investeasca in Cartierul Tineretului. Municipalitatea clujeana ar urma sa primeasca 30% din energia electrica produsa in viitorul parc, echivalentul a aproape 18 milioane de euro potrivit studiilor initiale, pentru o perioada de 49 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.