ista finanteaza 2 proiecte de promovare a consumului eficient de energie

Compania ista, lider pe piata sistemelor de contorizare individuala atat la nivel international cat si local,  aloca 30.000 de euro pentru finantarea a doua proiecte axate pe protejarea mediului din punct de vedere al  consumului responsabil de energie in  cadrul gospodariilor.

Prin specificul activitatii sale, ista este o companie puternic axata pe protejarea mediului din punct de vedere al folosirii prudente a resurselor energetice. Ne dorim sa extindem aceasta viziune si in afara organizatiei noastre prin sustinerea la nivel international a doua proiecte ce vizeaza obtinerea sustenabilitatii in domeniul enegiei si al conservarii acesteia in cadrul gospodariilor, sau promovarea unei campanii de educare a populatiei cu privire la consumul eficient de energie”, a declarat Marian Sisu, director general ista Romania.

La competitie pot participa orice tip de persoane juridice din Romania, respectiv primarii, organizatii ce militeaza pentru conservarea naturii, institutii educationale, organizatii nonguvernamentale sau alte tipuri de asocatii. Conditiile de participare sunt foarte permisive, singurele obligatii ale ofertantului constand in depunerea unui proiect viabil din punct de vedere al promovarii eficientei energetice in perioada 5-15 august 2011.

Astfel, pentru a beneficia de cei 15.000 de euro/proiect disponibili pentru concursul “Energia conteaza”,  ofertantii trebuie sa inscrie proiecte axate pe implementarea unei solutii ce promoveaza folosirea eficienta a resurselor naturale, in special energie, in vederea reducerii emisiilor de CO2.

Cunostintele cu privire la consumul propriu si costurile implicate motiveaza oamenii sa fie mai constienti si de obicei mai atenti cu modul in care folosesc energia. O folosire prudenta a acestei resurse poate reduce costurile aferente facturii de energie si cu 30 %”, a precizat Marian Sisu, director general ista Romania.

Concursul pilot “Energia conteaza” organizat  de catre ista in toate cele 25 de state unde compania este prezenta, este la a doua editie, devenind deja o competitie anuala. Anual, bugetul alocat pentru sustinerea proiectelor de eficienta energetica este de  maxim 60.000 de euro, iar atragerea lui se va face in doua etape: februarie / august ale fiecarui an.

Prima editie a concursului de proiecte a fost castigata chiar de o propunere din Romania. Proiectul „Eco-nomiseste! Energia conteaza!, derulat impreuna cu Junior Achievement Romania, a implicat peste 2.500 de elevi de liceu din 46 de localitati in activitati la clasa prin care au inteles, cu ajutorul consultantilor voluntari ista si a peste 80 de profesori, ce inseamna sustenabilitatea si care sunt legaturile dintre succesul unei afaceri si mediul acesteia. Competitia derulata in cadrul proiectului a oferit de asemenea elevilor oportunitatea de a propune solutii pentru a transforma propria scoala intr-un model de eficienta energetica, propunerea castigatoare revenind la final echipei de la Colegiul Tehnic Buzau.

Am urmarit sa oferim elevilor oportunitatea de a invata in clasa lucruri pe care nu le-ar fi aflat decat mult mai tarziu si doar daca ar fi avut un interes pentru problemele de mediu. Aceste notiuni si abilitatea de a gandi eco-nomic sunt insa foarte importante, iar proiectul le-a dezvoltat prin instrumentele educationale asigurate profesorilor si consultantilor voluntari ista care s-au intalnit cu

elevii la clasa, cat si prin implicarea directa a elevilor in rezolvarea unor probleme pentru care au trebuit sa foloseasca notiunile si abordarile din modulul Eco-nomia. Ne bucuram ca proiectul a avut mult succes, in special in randul tinerilor, si vom continua sa le oferim astfel de experiente de invatare,” a declarat Lucian Gramescu, Manager Operatiuni Junior Achievement Romania.

Cei interesati de accesarea acestor fonduri pot inscrie lucrari pana la data limita 15.08.2011, fie trimitandu-le pe  e-mailul [email protected], fie in plic la adresa ista Romania, Splaiul Independentei nr. 294,  sector 6, Bucuresti, mentionand pe plic: “Pentru concursul Energia Conteaza”. Castigatorii vor fi anuntati  in data de 15.11.2011

Suntem mandri sa initiem o astfel de competitie la nivel international si sa contribuim cu toate eforturile noastre la limitarea consumului de resurse naturale epuizabile. Produsele si serviciile comercializate de ista in lume si in Romania contribuie la reducerea consumului de energie dintr-o locuinta / cladire cu 30 %.  In tarile industrializate, 40% din consumul total de energie este asigurat de cladiri, din care doar 10-15 % reprezinta electricitate propriu-zisa. Restul este energie folosita pentru incalzire, dar si pentru producerea apei calde. Speram ca prin acest program sa aducem in constiinta

individului necesitatea folosirii cu grija a energiei in vederea protejarii mediului”, a declarat Marian Sisu, director general ista Romania.

Despre ista Romania

ista Romania este lider in domeniul contorizarii individuale a apei si caldurii din apartamentele imobilelor colective cu o cota de piata de 42 % la nivel national si 40 % in Bucuresti. Compania are in prezent 115 angajati si 22 de puncte de lucru deschise in principalele orase din tara.   ista Romania are o experienta de 15 ani pe piata locala, timp in care si-a consolidat pozitia si prin achizitia in 2007 a celui de-al treilea competitor in domeniu – FGH Servicii.

ista este lider mondial in domeniu, fiind prezenta in 25 de tari din Europa, America si Asia. Are montate peste 42 milioane de repartitoare de costuri si contoare de apa in intrega lume. La nivel mondial, compania numara 4500 de angajati.  (www.ista.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *