Italia: Incidenta cancerului, semnificativ mai mare in zona unde mafia descarca deseuri toxice

S?pt?mâna viitoare, o nou? licita?ie pentru Centrul de De?euri din Cluj
Italia: Incidenta cancerului, semnificativ mai mare in zona unde mafia descarca deseuri toxice
Italia: Incidenta cancerului, semnificativ mai mare in zona unde mafia descarca deseuri toxice

Numarul copiilor care sufera de cancer in zona din Italia unde mafia descarca ilegal deseuri toxice este semnificativ mai mare decat in restul tarii, releva un studiu realizat de Institutul National de Sanatate (ISS), care se concentreaza pe provinciile sudice Caserta si Napoli, transmite site-ul thelocal.it.

In cele 23 de zone din Caserta exista un ‘numar excesiv de spitalizari pentru leucemie’ in randul copiilor sub 14 ani. In cele 32 de zone din Napoli, in randul aceluiasi grup de varsta a fost inregistrat un nivel alarmant de tumori in sistemul nervos central, in special la bebelusi, noteaza ISS.

In general, studiul releva o rata peste medie a deceselor si a ‘spitalizarilor pentru diverse boli si cauze multiple’.

Starea proasta de sanatate in randul populatiei din zona unde mafia arunca de multi ani in mod ilegal deseuri nu se limiteaza doar la copii.

Studiul a identificat in randul tuturor categoriilor de varsta un numar mai mare de cazuri de cancer, printre care cele la san, stomac si gat.

Cercetarea confirma studii precedente privind impactul pe care depozitarea de deseuri a avut-o asupra comunitatii din regiunea Campania, unde se afla provincia Caserta. Conform unui studiu al Institutul National de Combatere a Cancerului, numarul tumorilor a crescut cu 47% la barbati si cu 40% la femei.

Incepand din anii ’90, zeci de milioane de deseuri au fost depozitate ilegal in zona din jurul provinciilor Caserta si Napoli, potrivit organizatiei de mediu Legambiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *