Iulian Iancu a vorbit despre cum au aparut “baietii destepti” din energie

Iulian Iancu a vorbit despre cum au aparut "baietii destepti" din energie
Iulian Iancu a vorbit despre cum au aparut “baietii destepti” din energie

Dezvaluiri in exclusivitate, luni seara, la Realitatea TV. Presedintele Comisiei de Industrie din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a explicat, in emisiunea “Jocuri de putere”, mecanismele care au dus la aparitia “baietilor destepti” din energie.

“In 2003 si 2004, in urma negocierilor cu Banca Mondiala, s-a deschis piata de energie electrica, s-a angajat si cu FMI cresterea graduala a deschiderii de piata, s-a plecat de la 25 de procente, si atunci obligatoriu a trebuit vanduta in piata energie hidro. Conditia: sa fie vanduta in piata libera de trei ori mai mare pretul decat in piata reglementata. Ei cumparau de trei ori mai scump decat se vindea in piata captiva si au ajuns sa cumpere la un pret mai mic decat in piata captiva. Din 2005… Cred ca din mai 2005 a aparut asa ceva, Seres era ministru atunci. Atunci au aparut toate aceste firme ca ciupercile, s-au inmultit, au crescut cantitatile de energie care le-au fost furnizate, au crescut prejudiciile aduse Hideroelectrica, au aparut situatii fara precedent”, a spus Iancu, la Realitatea TV, citat de realitatea.net.

Si privatizarea CFR Marfa s-a numarat printre subiectele comentate de Iulian Iancu, la “Jocuri de putere”.

“CFR Marfa este studiu de caz despre cum anume impingi un agent economic. Au impins prin management distructiv aceasta societate pana la limita. Cand iti aduce pierderi de sute de milioane de euro si esti in negocieri cu FMI si spune: ‘Cum sa te mai las, ca sa ajungi la 800 de milioane de euro?'”, a spus Iancu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente