Politistii gorjeni impreuna incearca sa stopeze jaful din padurile judetului

0
528
Poliţiştii gorjeni împreună încearcă să stopeze jaful din pădurile judeţului
Politistii gorjeni impreuna incearca sa stopeze jaful din padurile judetului

Politistii gorjeni impreuna cu angajatii ocoalelor silvice incearca sa stopeze jaful din padurile judetului. Cu toate acestea, inca mai sunt indivizi care continua sa taie ilegal arbori din padure fara sa le pese de consecintele nerespectarii legislatiei.

Politistii din cadrul Postului de Politie Cruset, urmare a activitatilor de cercetare si investigatiilor efectuate, au constatat ca in noaptea de 31.08/01.09.2012, P.S.M., de 20 ani si I.B., de 34 ani, ambii din comuna Cruset, au taiat ilegal si sustras 20 arbori de esente fag si garnita din fondul forestier apartinand Ocolului Silvic Hurezani. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectilor, prejudiciul cauzat fiind in curs de estimare. Cei doi barbati sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de taiere ilegala si sustragere de material lemnos.

Amendat pentru transport de lemne fara acte

Politistii din Turceni, executand controale in randul transportatorilor de marfuri, l-au identificat pe L.I., de 52 ani, din Targu-Jiu, in timp ce acesta conducea pe DE 79, in comuna Plopsoru, o autoutilitara incarcata cu cherestea esenta brad. Pe parcursul controlului, politistii au constatat ca persoana in cauza nu detinea documente legale de provenienta pentru cantitatea de cherestea transportata, respectiv 5 mc. Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. De asemenea, ca masura complementara, politistii au indisponibilizat in vederea confiscarii cantitatea de cherestea transportata ilicit, aceasta fiind lasata in custodia Ocolului Silvic Turceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.