Korodi are misiunea de a reorganiza Romsilva, astfel incat aceasta sa scape de furturile de masa lemnoasa

0
282
Din toamnă, transporturile de lemn vor putea fi monitorizate pe smartphone
Korodi are misiunea de a reorganiza Romsilva, astfel incat aceasta sa scape de furturile de masa lemnoasa

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut miercuri noului ministru al Mediului, Attila Korodi, sa se intereseze de modul in care pot fi absorbite cu rapiditate fonduri europene pentru acest sector, dar si sa se gandeasca la reorganizarea Regiei Nationale a Padurilor, Romsilva, astfel incat aceasta sa scape de problemele legate de administrare si de furturile de masa lemnoasa.

„Ma bucur ca domnul Korodi este coleg cu mine in Guvern. Ne cunoastem de multa vreme. Am participat in diferite Cabinete, in pozitii ministeriale diferite. Ne stim si din zilele in care domnia sa era seful unei comisii care se ocupa de politica externa. Are toata indreptatirea sa ocupe acest fotoliu si sa aiba acest portofoliu de competente. Este un cunoscator al ministerului si al problematicilor sale. Ce l-am rugat pe domnul ministriu a fost sa se intereseze in modul cel mai clar, mai limpede si mai rapid, eficace implicit, de gradul de absorbtie a fondurilor europene si de modul in care fondurile europene pot fi absorbite cu rapiditate pe proiectele generate si administrate de Ministerul Mediului. In al doilea rand, sa se gandeasca in zilele care vin la un proiect de reorganizare a Regiei Padurilor Romsilva, astfel incat aceasta sa scape de problemele ei istorice, de la problemele de administratie la problemele de eradicare a furtului din padurile statului”, a declarat primul ministru, cu ocazia predarii mandatului de ministru al Mediului lui Attila Korodi.

Intrebat daca s-au discutat si aspecte legate de proiectele miniere de la Rosia Montana si Rosia Poieni, dar si despre exploatarile gazelor de sist, seful Guvernului a mentionat ca este nevoie de o perioada de adaptare din partea ministrului Mediului in vederea acomodarii cu noile problematici.

„Sa-l lasam pe domnul ministru sa vada intai ce are in minister, sa se adapteze la mecanica institutiei si la momentul oportun veti sti totul”, a spus Ungureanu.

Miercuri dimineata, premierul Mihai-Razvan Ungureanu, care a detinut timp de o saptamana functia de ministru interimar al Mediului, i-a predat mandatul noului ministru desemnat de catre UDMR, Attila Korodi.

Korodi a depus, marti seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Mediului si Padurilor, intr-o ceremonie organizata la Palatul Cotroceni si la care au participat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele Senatului, Vasile Blaga, premierul Mihai-Razvan Ungureanu si echipa de ministri ai Cabinetului. Attila Korodi a mai detinut functia de ministru al Mediului si Dezvoltarii Durabile, in guvernul Tariceanu, in perioada 3 martie 2007 – 22 decembrie 2008

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.