La Cenad, o padure intreaga apare doar in acte

La Cenad, o padure intreaga apare doar in acte
La Cenad, o padure intreaga apare doar in acte

Zeci de mii de puieti de stejar, frasin si paducel fac numai pe hartie umbra cenazenilor, ai caror edili au primit joi vizita neasteptata a politistilor de la Serviciul de investigare a fraudelor Timis.

Oamenii legii n-au stat cu mainile-n san, perchezitionand primaria din comuna intr-un dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara. Obiectul dosarului – modul in carre fusesera cheltuiti banii primiti, in perioada 2011-2012, pentru a fi impadurite circa 73 de hectare de teren.

Anul trecut, Curtea de Conturi descoperea ca primaria a primit in 2011 o finantare de la Fondul National de Mediu pentru a planta 350.000 de puieti. 90 la suta din fondurile alocate au venit din partea Guvernului, cu restul de o zecime insarcinandu-se primaria din Cenad.

Cand au ajuns la fata locului, cei veniti in control n-au avut parte de nici un pic de umbra pe terenul respectiv, gol ca-n palma. De vina, spun edilii, a fost o pacatoasa de seceta care ar fi uscat puietii, plantatia fiind compromisa.

La peste un milion de lei se ridica prejudiciul, provocat sau nu de seceta. In momentul de fata, procurorii verifica documentele legate de derularea contractului, fiind vizata totodata de ancheta lor si firma care trebuia sa se ocupe de impadurire.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente