La Constanta, continua Caravana Ulei Uzat

1
372
ANPM Cluj-Napoca organizeaza o campanie de colectare de uleiuri alimentare uzate de la populatie de Ziua Mondiala a Mediului

La trei luni de la debutul oficial al campaniei, voluntarii organizatiei neguvernamentale Mare Nostrum continua sa informeze constantenii despre beneficiile colectarii uleiului vegetal uzat.colectare ulei uzat

De data aceasta, peste 350 de locuitori din cartierele Tomis III si Brotacei au discutat cu voluntarii Mare Nostrum, fiind sfatuiti sa nu arunce uleiul uzat la intamplare.

Constantenii s-au aratat dornici sa afle cat mai multe informatii, atat despre campanie, cat si despre modalitatile de colectare ale uleiului vegetal uzat. O parte dintre ei au declarat ca stiu deja care sunt riscurile folosirii uleiului vegetal de mai multe ori la gatit.

„Ne bucura faptul ca mesajul nostru a ajuns la urechile constantenilor si ca acestia doresc sa se alature cauzei Mare Nostrum. Ceea ce m-a uimit este ca unele gospodine colectau de mult timp uleiul vegetal uzat si asteptau sa afle cand va ajunge Caravana Ulei Uzat in cartierele lor, pentru a colecta uleiul vegetal uzat. Data a fost deja stabilita, iar ceea ce putem sa spunem este ca pe 12 iunie asteptam toate gospodinele din Tomis III si Brotacei sa ne predea uleiul vegetal uzat”, a declarat Andreea Ionascu, coordonatorul proiectului.

Prin „Campania de constientizare privind uleiul uzat”, Mare Nostrum isi propune sa responsabilizeze cetatenii si sa-i determine sa colecteze uleiul vegetal rezidual. Scopul proiectului este sa transforme colectarea uleiului rezidual intr-o practica obisnuita, atat pentru utilizatorii economici, cat si pentru cei casnici.

Campania de constientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat este un proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European(SEE).

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.