La Rosiile, in doar cateva zile, s-au defrisat ilegal peste 400 de hectare de padure

0
488
La Roşiile, în doar câteva zile, s-au defrişat ilegal peste 400 de hectare de pădure
La Rosiile, in doar cateva zile, s-au defrisat ilegal peste 400 de hectare de padure
La Rosiile, in doar cateva zile, s-au defrisat ilegal peste 400 de hectare de padure

Cetatenii din zona cer ca Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Politie, Consiliul Judetean Valcea, Directia Silvica, Prefectura si celelalte institutii care au responsabilitatea sa intervina in astfel de situatii sa ia cele mai drastice masuri pentru a stopa acest fenomen

La finele saptamanii trecute, mai multi cetateni din comuna Rosiile ne-au semnalat faptul ca padurea din zona “Balta Dragului” a disparut, iar in scurt timp ar putea aparea si efectele negative asupra mediului, alunecari de teren si distrugerea DJ 676.

Oamenii cu care am stat de vorba spun ca intr-un singur punct, in doar cateva zile, au fost taiate ilegal in jur de 400 de hectare si spera ca Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul de Politie, Consiliul Judetean Valcea, Directia Silvica, Prefectura si celelalte institutii care au responsabilitatea sa intervina in astfel de situatii sa ia cele mai drastice masuri pentru a stopa acest fenomen. “In localitatile din aceasta zona, defrisarile ilegale sunt de multa vreme la moda. Peste tot se fura lemne, dar de aceasta data vorbim de ceva ce nu s-a mai intalnit. S-au taiat 400 de hectare. Pe-aici, nu trec prea multe masini. Daca stati 5 minute, veti vedea cum trec camionete pline cu lemne. Nimeni nu le opreste, nimeni nu le controleaza. Bine, padurea a disparut si nimeni nu a zis nimic. Mi-e teama ca autoritatile se vor sesiza cand va fi prea tarziu. Veti vedea ce probleme majore vor aparea. In scurt timp, dealurile o vor lua la vale, deci vor fi si aici alunecari de teren. De asemenea, drumul judetean va fi afectat sever. Va fi dezastru! Sper ca institutiile abilitate sa isi dea seama de gravitatea situatiei si sa stopeze acest fenomen cat inca nu e prea tarziu. Nu vor fi suficiente una-doua actiuni. Cred ca va fi necesara o actiune de amploare si de durata, care la final sa aiba niste rezultate concrete: vinovati trasi la raspundere, descurajarea celor care se ocupa de asa ceva sa continue. Sa puna filtre, camere, nu stiu… Altfel, sefii institutiilor pe care le-am enumerat nu sunt altceva decat complici la acest jaf fara precedent. Sa distrugi padurea la acest mod, din punctul meu de vedere, este o crima!”, a declarat, sub protectia anonimatului, un localnic. Acesta ne-a rugat sa nu-i facem public numele din cauza ca “la mijloc, este vorba despre o structura de tip mafiot”. Un alt cetatean din Rosiile ne-a explicat ca ceea ce s-a intamplat la “Balta Dragului” s-ar intampla si din cauza ocoalelor silvice. “Din cate am auzit eu, aceasta zona, ca multe altele, este disputata intre ocoalele silvice din Balcesti si Horezu. Pana isi regleaza conturile intre ele, padurea nu e pazita si vin rudarii sau, cine stie!, extraterestrii, si rad tot ce inseamna fag, stejar. Sigur, consecintele le suportam noi, toti”, a adaugat, extrem de ingrijorat, localnicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.