La Sibiu va exista primul centru de colectare 100% green din reteaua RoRec din Romania

La Sibiu va exista primul centru de colectare 100% green din re?eaua RoRec din România
La Sibiu va exista primul centru de colectare 100% green din reteaua RoRec din Romania
La Sibiu va exista primul centru de colectare 100% green din reteaua RoRec din Romania

Primaria municipiului Sibiu si Asociatia RoRec vor inaugura vineri, 18 octombrie, primul centru de colectare a deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice (DEEE) din oras si primul centru 100 % green din Romania, pentru ca energia electrica necesara este asigurata printr-o baterie de panouri fotovoltaice, cu gestiune automata.
„Centrul de colectare DEEE din Sibiu va fi inaugurat vineri 18 octombrie 2013 si este al 26-lea din Reteaua Nationala de Colectare RoRec. Acesta este situat in Sibiu, pe strada Henri Coanda (langa Trans Agape) si ofera un serviciu coerent pentru sibienii care vor sa renunte la deseurile electrice in mod corect, respectand comunitatea din care fac parte, legislatia si mediul inconjurator”, se arata in comunicatul Asociatiei Romane pentru Reciclare – RoRec.

Lansarea acestui centru este insotita de actiuni pentru ca populatia sa inteleaga mai bine si sa constientizeze importanta pe care colectarea selectiva a acestor deseuri o are pentru comunitate. Astfel, sambata si duminica, 19 si 20 octombrie, vor avea loc actiuni de colectare de la domiciliu si de la institutii, precum si colectarea la noul centru si la alte zece puncte provizorii din municipiu.

„Sprijinul nostru, al administratiei locale, pentru acest proiect a constat in punerea la dispozitie a terenului pe care centrul de colectare a deseurilor electronice si electrocasnice RoRec a fost amenajat. Sibienii au acum la dispozitie acest centru unde pot aduce electronicele si electrocasnicele pe care nu le mai folosesc. Operatorul RoRec va avea grija ca aceste deseuri sa fie gestionate corespunzator, protejand mediul. Sibiul isi doreste sa devina un oras prietenos cu mediul, un oras SMART, care isi foloseste eficient resursele, dar isi protejeaza mediul. Ii invit pe sibieni sa foloseasca acest centru,” a declarat Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *