La Tecuci va fi construit un parc fotovoltaic in valoare de 50 de milioane de euro!

La Tecuci va fi construit un parc fotovoltaic in valoare de 50 de milioane de euro!

Investitia va fi realizata de o firma din Danemarca si va ajunge, din cate spune primarul Eduard Finkelstain, la circa 50 de milioane de euro. Nu se cunosc deocamdata detalii tehnice despre proiect, dar treburile s-ar putea accelera mult daca se va obtine acordul Consiliului local.

O firma din Danemarca vrea sa puna in aplicare cea mai mare investitie privata de care a avut parte orasul Tecuci in intreaga lui istorie. Este vorba despre un parc fotovoltaic, care produce energie lectrica pe baza unor panouri solare.

Pentru realizarea obiectivului, investitorul are nevoie in acest moment de o suprafata compacta de 50 ha si de acordul Consiliului Local. Propunerea pare sa fie deosebit de avantajoasa pentru municipiul Tecuci, existand o serie de beneficii certe de pe urma acestei investiti.

Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a declarat ca nu este vorba de o gluma si ca investitia este cat se poate de reala.

„Un investitor danez este interesat de realizarea la Tecuci a unui parc fotovoltaic, de energie verde, care se intinde pe 50 de ha. Investitia ar fi una de bun augur, avand in vedere faptul ca este undeva la 50 de milioane de euro, iar beneficiile sunt nenumarate. In principiu, cred ca este un lucru bun sa se realizeze la Tecuci o astfel de investitie. O sa supun atentiei Consiliului Local aceasta propunere, iar detaliile vor fi stabilite in cadrul Consiliului”, a declarat primarul Tecuciului.

Conform lui Finkelstain, terenul necesar realizarii acestui parc ar fi situat in apropiere de cartierul Criviteni.

„Platoul este folosit acum ca pasune. Poate fi spatiul ideal, mai ales ca veniturile realizate din inchirierea catre crescatorii de animale nu sunt foarte mari. Daca l-am inchiria cu 600 euro pe ha pe an, am ajunge undeva la 30.000 euro pe an, o valoare exceptionala pentru pasune, mai ales ca terenul nu-si schimba proprietarul, el urmand a fi inchiriat pe o perioada de 15 ani, cu posibilitatea prelungirii contractului. In afara de aceasta, taxa de autorizare se ridica undeva la 150.000 euro, iar impozitul pe investitie va fi cam la aceeasi valoare, 150.000 euro” , a calculat primarul.

Edilul a mai precizat ca nu este deloc de neglijat nici faptul ca investitia va crea o serie de locuri de munca. Nu vor fi foarte multe, dar pe criza asta, orice loc de munca este important”, a mai spus Finkelstain.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente